pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

STA
STA
0 27.11.2015 08:14:38

Tuje agencije bodo Riu pomagale skrbeti za varnost

Tuje varnostne agencije bodo med olimpijskimi igrami 2016 Riu pomagale skrbeti za varovanje, med njimi bodo tudi ameriške in francoske, je danes dejal brazilski predstavnik, pristojen za varovanje iger.

Igre se bodo prihodnje poletje pričele 5. avgusta, v luči zadnjih napadov in terorističnih groženj pa bo varnost predstavljala še večjo skrb.

"Nihče ne more ostati ravnodušen ob barbarskih napadih, ki so pretresli Pariz pred 14 dnevi," je varnostnim predstavnikom 78 držav v Riu dejal Andrei Augusto Passos Rodrigues, glavni brazilski varnostni koordinator največjih dogodkov.

Varnostni organi že nekaj časa temeljito preučujejo nekaj največjih športnih dogodkov na svetu, med njimi maratona v Berlinu in Bostonu, ki je bil deležen krvavih napadov. Organi temeljito preučujejo tudi vsakoletna zasedanja generalne skupščine Združenih narodov, kjer je varnost prav tako na najvišji ravni.



OKREPITVE IZ PARIZA
Precej besede so na varnostni konferenci v Riu dobili prav strokovnjaki iz Pariza, ki so podrobneje predstavili sodelovanje vojske in policije. Francoski zunanji minister Laurent Fabius je med nedeljskim obiskom v Riu dejal, da bo Francija Braziliji na razpolago v času iger ponudila tudi svojo obveščevalno službo.

Rodrigues je ob tem še poudaril, da morebitna odprava viz za turiste ne bo imela negativnega vpliva na varnost Brazilije.

Članki iz rubrike