Aleksa Balašević Svet24.si

Balaševićev sin obžaluje vse, kar je storil v ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

gaja matej 1 Njena.si

Skrito v raju: To je najljubši prizor Mateja ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

oglasno sporočilo
oglasno sporočilo
0 01.02.2016 11:59:15

Letošnji partner teka Wings for Life je Renault

Ali ste vedeli, da do več kot 40 % poškodb hrbtenjače pride zaradi prometne nesreče? In da 23 % teh nesreč povzroči tipkanje po mobilnem telefonu? Uporaba mobilnega telefona podaljšuje reakcijski čas, oteži vzdrževanje smeri in zoža vidno polje. Tveganje za nastanek prometne nesreče se tako poveča za trikrat.

En sam SMS lahko usodno spremeni življenje. Danes po vsem svetu živi na milijone ljudi odvisnih od invalidskega vozička zaradi poškodbe hrbtenjače, ki je največkrat posledica prometne nesreče. Leta 2004 sta nekdanji motokros prvak Heinz Kinigadner in ustanovitelj Red Bulla Dietrich Mateschitz ustanovila neprofitno fundacijo Wings for Life z namenom, da bi prek najsodobnejših raziskav in kliničnih študij našli zdravilo za poškodbe hrbtenjače.

O Wings for Life World Run
Wings for Life je neprofitna fundacija za raziskave hrbtenjače, ki ima eno samo misijo: najti zdravilo za poškodbo hrbtenjače. Od leta 2004 je fundacija financirala izjemno pomembne raziskovalne projekte in klinične študije po vsem svetu. Čeprav zdravilo še ni bilo najdeno, nenehno prihaja do napredka. 100 odstotkov startnin za tek Wings for Life World Run in donacij v okviru tega globalnega dogodka bo fundaciji pomagalo do njenega končnega cilja. Vsak korak na teku Wings for Life World Run je korak v pravo smer.

V ta namen je leta 2014 luč sveta ugledalo tudi neobičajno tekaško tekmovanje, Wings for Life World Run, ki bo letos potekalo že tretje leto zapored. 8. maja bo ves svet ob natanko istem času tekel za tiste, ki tega ne morejo. Temovanje se od drugih tekaških tekmovanj razlikuje po tem, da namesto proti ciljni črti tekmovalci tečejo pred zasledovalnim vozilom, ki jih počasi izloča iz tekmovanja. Zadnji moški in ženska, ki še tečeta, sta proglašena za svetovna zmagovalca. 100 odstotkov startnin in zbranih donacij v okviru globalnega teka je namenjenih raziskavam fundacije Wings for Life.

V prvih dveh letih se je tekmovanja udeležilo 136.677 ljudi, na več kot 40 lokacijah, ter pomagalo zbrati več kot 7 milijonov EUR za pomoč raziskavam poškodbe hrbtenjače po vsem svetu.

Letošnji partner teka Wings for Life World Run, Renault, ki bo priskrbel zasledovalno vozilo Kadjar, ozaveščeno pristopa k problematiki s kampanjo "Ne tekstam, ko vozim", s katero mlade opozarja na nevarnosti uporabe mobilnega telefona in pisanja sporočil ("tekstanja") med vožnjo. Kampanja se je na slovenskih avtocestah odvijala v decembru in januarju, prek spletnega portala Prevozi.org. Potnike je voznik obvestil, da bodo pobrali še eno osebo, in jih prosil, če lahko tej osebi pošljejo SMS, da prihajajo. V odgovor so prejeli: "Tekstaš, ko voziš?!", za dodatnega potnika pa se je izkazalo, da je invalid – zaradi prometne nesreče. Potniki so namesto plačila prevoza donacijo namenili gibanju "Še vedno vozim – vendar ne hodim" za izvedbo preventivnih delavnic za mladostnike. Kampanjo si lahko ogledate na naslovu on.fb.me/1SS5TMC.

Dobro premislite, preden boste naslednjič posegli za mobilnim telefonom med vožnjo. Ne zavozite življenja.

Prijavite se na tek Wings for Life World Run in prispevajte k iskanju zdravila za poškodbe hrbtenjače.

Članki iz rubrike