stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

zf
zf
0 22.06.2016 20:07:19

V Eybens po odmevno mednarodno zmago

Tudi Žan Sodec je v zelo dobri formi
Zdenko Fajdiga
Konec tedna bo v Franciji tradicionalni mladinski mednarodni turnir, na katerem bo med favoriti tudi slovenska reprezentanca.

Eybens v francoski pokrajni Isere je že tradicionalno prizorišče mednarodnega turnirja za U-18 pod imenom 'Memorial Gilbert Veyret'. Selektor naše reprezentance Anton Kosar se je po pripravah na kampu na Belem Križu odločil, da bodo v Franciji nastopili z najmočnejšo postavo: Erik Čeh, Nik Švara, Gašper Povh (Postojnska jama) in Žan Sodec (Krim).

Skupaj bo na turnirju igralo osem ekip, pet na reprezentančni ravni (Hrvaška, Slovenija, Italija, Francija A in B), poleg tega še dve selekciji Rhone Alpes ter ena organizatorjev Isere. Žreb bo določil udeleženke v dveh skupinah, nosilke bodo Slovenija, Italija, Francija in Hrvaška. Vsak dvoboj bo vseboval klasično igro, igro dvojic, krog ter natančno in štafetno zbijanje.

O tem, kakšna so tokrat slovenska pričakovanja, pa Anton Kosar. "Mislim, da na igralcih ne bo velikega pritiska, če povem, da na tem prestižnem turnirju tokrat merimo na prvo mesto. Predlani smo bili tretji brez poraza, lani smo v finalu izgubili s Hrvati, torej pričakujemo še en finalni nastop. Fantje so bili zelo osredotočeni na naloge na letošnjem kampu, tudi v bližanju in zbijanju v krog so dosegali visoke rezultate, tudi 26 in 27 točk in bili za to nagrajeni s kakšno uro manj treninga. Pričakujem, da se bodo tudi v Franciji odlično odrezali."

Selektor francoske reprezentance Stephane Pingeon bo sestavil dve reprezentanci iz naslednjih igralcev: Valentin Perrault, Benoit Vercher, Yolan Grande (vse discipline), Florian Andres, Clement Seve in Romain Granier, v B ekipi bosta tudi 15-letnika Jordan Dupuy in Nicolas Peyron-Gerard.

Prvi krog tekmovanja bo v soboto ob 13.30, ko bo natančno zbijanje in hkrati bližanje in zbijanje v krog (8 menjav). Turnir se bo nadaljeval ob 18. uri, tretji krog po skupinah bo v nedeljo (8.30), ob 13.45 pa bodo na programu še razigravanja za uvrstitev od prvega do osmega mesta.

Članki iz rubrike