nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

pu
pu
0 19.08.2016 15:30:13

Feigen bo doniral 11.000 dolarjev v zameno za lažno zgodbo

Ameriški plavalec Jimmy Feigen, eden izmed četverice članov ameriške olimpijske reprezentance v plavanju, ki so si izmislili zgodbo, da so jih v Riu oropali oboroženi napadalci, je dosegel dogovor z brazilskimi pravosodnimi oblastmi. Feigen bo v zameno za donacijo 11.000 dolarjev, dobil nazaj potni list ter s tem dovoljenje, da se odpravi domov.

Ameriška televizijska mreža ABC je navedla, da bo Feigen vplačal 11.000 ameriških dolarjev v dobrodelne namene v Braziliji, kot nekakšno kompenzacijo za povsem izmišljeno zgodbo o oboroženem ropu. Informacijo je sporočil Feigenov odvetnik Breno Melaragno Costa po sestanku s sodnico in predstavniki pravosodnega ministrstva v Riu.

Pred tem se je za neprijetnosti, povzročene z bizarnim škandalom, Brazilcem opravičil izvršni direktor ameriškega olimpijskega komiteja Scott Blackmun. Ryan Lochte, ki je lažno zgodbo predstavil ameriškim medijem, je že v začetku tedna odpotoval domov, njegova kolega Gunnarja Bentza in Jacka Congerja so zaslišali na policiji in izpustili šele potem, ko sta potrdila, da je zgodba neresnična, Feigen pa je tudi spremenil svojo prvotno izjavo o ropu ter z donacijo še dodatno poskusil omehčati brazilske oblasti, da mu vrnejo potni list in ga tako izpustijo iz države.

Značke: feigen, rio, plavanje, rop

Članki iz rubrike