sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

hu
hu
0 27.08.2015 16:32:28

Avstrijska branilca ostajata pri zmajih

Arsen Perić
Zmaji bodo čez dobra dva tedna začeli z nastopi v novi sezoni lige EBEL. V njej bodo zeleno-beli dres nosili tudi trije Avstrijci. Po Rolandu Kaspitzu sta enoletno pogodbo s Telemach Olimpijo podpisala tudi branilca Kristof Reinthaler in Fabian Scholz.

Oba imata z nastopi v razširjeni avstrijski ligi že bogate izkušnje. Kristof Reinthaler je v tekmovanju za domači Graz odigral 218 tekem, na katerih je prispeval 28 točk (6+22) ter na kazenski klopi presedel 149 minut. 27-letnik je po podpisu pogodbe dejal: "Po pogovoru s trenerjem sem dobil ponujeno pogodbo. Vesel sem, da je do tega prišlo. Ljubljana je lepo mesto, Olimpija pa klub z odličnim trenerjem in izjemnimi hokejisti. Ko sem prišel na priprave, nisem vedel, kaj naj pričakujem. Bilo mi je težko, saj sem prišel na preizkušnjo in nisem vedel, ali bom ostal v moštvu ali ne. Na vsakem treningu in tekmi se je bilo treba dokazovati. Zdaj bo vse lažje. Želim si, da bi nam v sezoni šlo čim boljše."


Še večkrat je slast igranja v ligi EBEL okusil Fabian Scholz. V dresih KAC-a, Linza in Graza je skupno nastopil 246-krat. V statistiko je vpisal 28 točk (14+14) ter 84 kazenskih minut. Sezono 2011/12 je s črnimi krili končal kot prvak. Tudi 25-letnik iz Zell am Seeja je vesel priložnosti postati zmaj: "Zelo sem vesel, da sem podpisal pogodbo z Olimpijo. Hvaležen sem za ponujeno priložnost. Verjamem, da bomo vsem v ligi pokazati, kaj vse je mogoče storiti s tako mlado ekipo. Upam, da bom moštvu čim bolj pomagal pri uresničitvi vseh ciljev v sezoni. Komaj čakam, da se bo prvenstvo pričelo zares."

Z dejstvom, da bo lahko v tekmovalni sezoni računal na nova branilca, je zadovoljen tudi trener Fabian Dahlem: "Oba sta se s pravim pristopom izkazala vse od prihoda. Ekipi sta dodala karakter. Tudi na dosedanjih pripravljalnih tekmah sta odigrala zelo dobro. Zaostrila sta konkurenco v boju za mesta v obrambi. Z njunim odnosom bosta za nas pravi okrepitvi."

Članki iz rubrike