zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 27.08.2015 13:48:20

Telemach Olimpija s proračunom 1,400.000 evrov, toda ...

Arsen Perić
"Če ne pride gora k Mohamedu, mora Mohamed h gori," se glasi pregovor, ki je že v 17. stoletju nastal pod peresom angleškega pisatelja in filozofa sira Francisa Bacona. Tokrat je bil ta v primeru našega "lova" na predsednika Telemacha Olimpije Marka Popoviča povsem na mestu.

Na torkovem sproščenem druženju z novimi okrepitvami kluba s Celovške 25 najbolj zaželenega udeleženca Marka Popoviča zaradi nepričakovanih službenih obveznosti ni bilo, vseeno pa nam to ni preprečilo, da od prvega operativca kluba ne bi dobili odgovorov o najbolj perečih temah zadnjih tednov oziroma kar mesecev.

Zapis iz sklepa sodišča o potrditvi prisilne poravnave

Sodišče ugotavlja, da so za sprejetje poenostavljene prisilne poravnave glasovali upniki, katerih skupni znesek terjatev je 2,341.736,96 evrov, kar glede na vsoto zneskov vseh navadnih terjatev upnikov, navedenih v posodobljenem seznamu terjatev, to je 3,165.627,47 evrov, znaša 73,97 %, torej več kot 6/10 zneska osnove. Nadalje sodišče ugotavlja, da je za sprejetje poenostavljene prisilne poravnave glasovalo 67 upnikov od skupno navedenih 127 navadnih upnikov, kar predstavlja 52,75 % navadnih upnikov, torej več kot polovico vseh upnikov, katerih terjatve so navedene v posodobljenem seznamu seznamu terjatev.

Na splošno je Popovič, kot je uvodoma izjavil, zadovoljen s tem, kako potekajo stvari pod Rožnikom. "Imamo nekaj manjših preglavic, saj nam je prisilna poravnava vzela veliko časa in energije, v to je bilo vloženo veliko dela," je dejal in dodal: "Dobro je, da je pisarna znova odprta, da delajo novi ljudje, še vedno pa si želim še kakšne okrepitve v upravnem odboru in preostalih odborih, a to bo še sledilo."

Seveda nas je najbolj zanimalo, kakšno je bilo dogajanje zadnjih tednov v juliju in v začetku avgusta, ko so se v Spodnji Šiški ukvarjali z najpomembnejšo stvarjo tega poletja. Prisilno poravnavo. Je pri iskanju zadostnega števila upnikov prišlo do kakršnekoli zagate? "Ne bom rekel, da je bilo napeto. Vse smo imeli pod nadzorom, ni bilo kakšne krize ali težav in vedeli oziroma slutili smo, da bomo zbrali dovolj glasov za izpolnitev obeh pogojev oziroma zahtevanih kriterijev," je zatrdil Popovič, ki je bil ob koncu dogajanja vseeno pošteno na trnih: "Ko smo dokumente oddali na sodišče, sem postal živčen. Z naše strani je bilo vse urejeno, vendar nikoli ne moreš biti prepričan, da notar ali sodišče ne bosta našla kakega dokumenta, ki ni pravilno podpisan, ki mu manjka osebni dokument ali pa ta ni tak, kot mora biti. Če bi bile napake in bi jih morda več izločili, bi bilo napeto, vprašanje je, koliko rezerve je bilo. Vse se je izšlo, strah se je pojavil le glede proceduralnega dela."

dahlem popovic gw
Grega Wernig

Bančna garancija od torka velja za celo sezono

S Popovičem smo nekaj besed namenili tudi odnosom med Olimpijo in ligo EBEL. "Ne morem reči, da nam ploskajo, tudi sami si ne, a imam vtis, da imamo pri njih vso možno podporo, da zaupajo temu, kar delamo, ne morejo pa seveda reči, da smo najbolj stabilen klub v ligi. Daleč od tega," je iskreno dejal Popovič in nam razkril še najbolj vročo novico: "Ravno v torek smo ligi EBEL končno predali bančno garancijo, ki velja do konca sezone, do zdaj smo jo imeli zagotovljeno le do konca avgusta."

NENAKLONJENOST TISTIH,
KI JIH NI VEČ TU

Večina upnikov se je tako sprijaznila z usodo, to je, da bodo prejeli le 20 odstotkov denarja, ki jim ga je ljubljanski klub dolžan. Med upniki je kar nekaj igralcev, ki še vedno nosijo zeleno-beli dres. Jim je po takem razpletu kaj težje pogledati v oči? "V bistvu smo bili veseli odzivov igralcev v naši slačilnici, saj so bili pozitivni. Bolj sem bil presenečen nad nenaklonjenostjo tistih, ki jih ni več v tej garderobi oziroma so hokej že nehali igrati. Večkrat se je zgodilo, da se po uvodnih pogovorih niso več oglašali na naše klice. Razumem, izgubili so veliko denarja, a zavedati se moramo, kaj je bila alternativa. Danes nas ne bi bilo več, in prepričan sem, da v Ljubljani več let sploh ne bi bilo takega hokejskega moštva," je prepričan Popovič, čigar prvi cilj še naprej ostaja preživetje kluba.

O pogodbah z domačimi igralci …

"Vsi imajo ponudbo, nekaj detajlov je še odprtih, vendar z dogovori s temi šestimi slovenskimi igralci ne bo težav. Če me vprašate, kaj je trenutno moja prioriteta, ali da se dobim s sponzorjem ali z igralcem, je tu odgovor nedvomno sponzor."

NA STRAN BODO DEJALI DENAR
OD MESTA
Kot smo poročali, bo leto 2019 tisto, v katerem bodo morali pri Olimpiji poplačati preostali dolg, ki znaša okoli 600 tisoč evrov. Glede na ne ravno obetavno finančno stanje kluba (in države ter posledično sponzorjev) nas je zanimalo, ali bo Olimpiji v prihodnjih štirih letih uspelo na stran dati toliko denarja, da bo dolg, ko bo za to čas, poplačan. "Vsako leto Olimpija od mesta Ljubljane dobi med 180 in 200 tisoč evri in to je denar, ki ga bomo namenili poravnavi dolga. Žal letošnji znesek še ne bo porabljen v ta namen, naslednje leto pa bo zagotovo tako. Temu denarju se bomo morali pač odreči pri tekočem poslovanju, tega je vsekakor najlaže dati na stran," je pojasnil.

marko popovic ap
Arsen Perić

O dodajanju novih igralcev

"Na trgu je še nekaj slovenskih reprezentantov, s katerimi smo v stiku. Nekaj časa smo še pripravljeni čakati, ne da bi ogrozili obstoječo ekipo. Morajo pa se tudi zavedati, da mi ne bomo zasilni izhod. Avstrijska branilca na preizkušnji sta pokazala, da sta primerna za igranje pri nas, toda če bi ostala in bi to pomenilo, da bi kakšen Slovenec zaradi tega sedel na klopi, nismo naredili nič."

KOMPENZACIJE IN MATERIALNO SPONZORSTVO
Uspešno rešena prošnja o prisilni poravnavi je zdaj za sabo potegnila še druge stvari, ki so čakale na stranskih tirnicah. Ker toliko časa ni bilo kristalno jasno, kakšna bo usoda kluba, je mnogo sponzorjev v ozadju čakalo na izid dogajanja, zdaj Popoviča znova čaka vihanje rokavov in pljuvanje v roke. "Zdaj se bodo po hitrem postopku lahko začeli intenzivni pogovori, žal smo zaradi prisilne poravnave izgubili tri mesece," se zaveda, razkril nam je, da je letošnji proračun kluba naravnan na 1,400.000 tisoč evrov, vendar … "Kar velik del tega zneska predstavljajo razne kompenzacije, gre za materialno sponzorstvo. Finančni del bo veliko nižji, a trenutno ne morem povedati prave številke," je še dejal naš sogovornik.

Članki iz rubrike