Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 07.09.2015 13:45:53

Telemach Olimpija: Pet dni pred startom še brez pravih rešitev

Grega Wernig
To soboto se bo za hokejiste Olimpije začelo zares. Še dobrih pet dni so Ljubljančani oddaljeni od starta v novo tekmovalno sezono, v Tivoliju pa bodo otvoritveno srečanje v letošnji izvedbi lige EBEL odigrali z morskimi psi iz Innsbrucka.

Teden dni pred startom v deveto tekmovalno leto v pisani mednarodni druščini ima Telemach Olimpija lahko precejšnje skrbi. Te v tem primeru (in kot smo bili vajeni več preteklih let) niso vezane na finančne in/ali organizacijske težave, temveč se dotikajo, vsaj po videnem, igre moštva iz dvorane pod Rožnikom.
Včeraj popoldne so zeleno-beli odigrali sedmo in hkrati zadnje pripravljalno srečanje v tem obdobju, ki so ga sklenili z minimalnim porazom z 0:1 – premagala jih je slovaška Skalica. Večer prej so v Szekesfehervarju, kjer so se mudili pretekli konec tedna, ko so se šestič zapored udeležili spominskega turnirja Gaborja Ocskayja mlajšega, tudi izgubili. Zadnja "ebelligaška" preizkušnja pred sezono, na kateri bi morali zmaji načeloma le še piliti detajle pred pravimi tekmami, se je končala s porazom z 2:5 proti domači Albi 19, med strelce pa sta se vpisala Aleš Mušič in Anže Ropret, ki je zadel v igri z igralcem več.

telemach olimpija ap
Arsen Perić

VSE LETOŠNJE PRIPRAVLJALNE TEKME

15. avgust: Olimpija – Vienna 1:3
(0:1, 1:0, 0:2)
21. avgust: Olimpija – Jesenice 7:1
(2:1, 4:0, 1:0)
23. avgust: Olimpija – MAC Budapest 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
27. avgust: VSV Beljak – Olimpija 5:4
(2:1, 2:1, 1:2)
29. avgust: Jesenice – Olimpija 1:4
(1:1, 0:2, 0:1)
5. september: Alba 19 – Olimpija 5:2
(2:1, 1:1, 2:0)
6. september: Olimpija – Skalica 0:1
(0:0, 0:1, 0:0)

TRI ZMAGE NISO RAVNO VELIK DOSEŽEK
V slabem mesecu je Olimpija sicer odigrala primerno število pripravljalnih tekem. Zmaji so slavili trikrat, a to ni ravno dosežek, če ob tem zapišemo, da so dobili zgolj vse tiste neprave. Četa glavnega trenerja in športnega direktorja Telemacha Olimpije Fabiana Dahlema je pričakovano premagovala vse na papirju lažje tekmece (Jesenice in madžarskega prvoligaša MAC), ko pa je prišlo do tekem z močnejšimi nasprotniki (s kakršnimi se bodo borili v najmanj naslednjih šestih mesecih), ko so igrali tekme, ki so vsakič še malo bolj razkrile karte o moči Ljubljančanov, so zmaji vselej potegnili kratko.

Glede na avgustovske dosežke in na polom prvega septembrskega konca tedna v Spodnji Šiški sezone še zdaleč ne morejo pričakati mirno in samozavestno, čeprav Dahlem v porazih vidi mnogo dobrih stvari. "V primerjavi z zadnjimi tekmami je ekipa pokazala velik napredek, še posebej v igri v obrambi. Na splošno smo 30 do 40 minut igrali dobro, vendar nas je preveč posameznih napak stalo zmage. Opaziti je bilo velik napredek na določenih področjih naše igre, kar je zelo pozitivno. Ekipa se mora naučiti igrati konsistentno in potrpežljivo vseh 60 minut. Mislim, da smo na dobri poti," je na Madžarskem izjavil nemški strateg.

dahlem ap
Arsen Perić

Že prihajajoči konec tedna bo veliko povedal o tem, kaj lahko to sezono od edinega slovenskega profesionalnega hokejskega kluba resnično pričakujemo. Dve tekmi na domači ledeni ploskvi v dveh dneh (ob Innsbrucku v Tivoli v nedeljo prihaja še VSV Beljak) bosta že sami po sebi velik izziv, pričakovanja okolja pa so vedno največja ravno v startu sezone, ko je optimizem na najvišji ravni. Vprašanje je le, koliko časa se bo to gibalo v okolici slačilnice na Celovški 25; če bi sodili po pripravljalnem obdobju, to ne bo dolgo ... 

Članki iz rubrike