sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 12.01.2016 13:46:29

Najlepša beseda: počitek

Arsen Perić
Brez presenečenja. Tako se je končal še eden od množice vikendov hokejistov Telemacha Olimpije, ki so tudi v nedeljo Tivoli zapuščali sklonjenih glav.

Brez presenečenja so zeleno-beli ostali tako v Celovcu, ki je v nasprotju z zadnjimi tedni ta konec tedna prišel do dveh zmag, kot proti Salzburgu, kjer bi moralo priti do pravega čudeža, da bi zeleno-beli slavili. Kljub temu bi po prikazanem v prvi tretjini mogoče še kdo mislil, da bodo zmaji le ukrotili vedno besne rdeče bike.

telemach olimpija salzburg af
alesfevezer.com

Tudi Čehi

Po nedeljskih obračunih se je Salzburgu in Linzu med najboljšo šesterico pridružil še en udeleženec, ki se mu pred zadnjim koncem tedna ni treba več bati za nastopanje v končnico. Kot tretjemu je to uspelo Znojmu, ki je na 42 tekmah osvojil 74 točk. Blizu uvrstitve v zgornji dom lestvice oziroma v skupino za razvrstitev je tudi Vienna, medtem ko peti Dornbirn, šesti VSV Beljak in sedmi Bolzano loči ena sama točka. Osmi KAC ima štiri točke manj. Vse možnosti, da bi se izognil kvalifikacijski skupini, pa je že izgubila tudi Alba 19, ki se je v tej pridružila Olimpiji, Innsbrucku in Grazu.

"S prvim golom smo si dokazali, da lahko igramo tudi s Salzburgom, čeprav so prvi na lestvici. Tudi oni so gole, ki smo jih dobili, dosegli s preveliko lahkoto. Če smo zbrani in vsak svoje delo opravi stoodstotno, potem takih golov ne sme biti. So pa toliko izkušeni, tako talentirani, da resnično znajo kaznovati vsako tako napako," je po nedeljskem srečanju misli strnil strelec vodilnega zadetka, branilec Maks Selan.

telemach olimpija salzburg af
alesfevezer.com

V nadaljevanju se je razlika v kakovosti iz minute v minuto povečevala; osem ploščkov v mreži Olimpije je veliko, a roko na srce bi jih tam lahko pristalo čez deset. Toliko močnejši so pač rdeči biki, pri katerih si kruh služi naš mladi čuvaj mreže Luka Gračnar, ki je v nedeljo soigralce z volneno kapo na glavi spodbujal s klopi.

Pred zadnjima dvema obračunoma v rednem delu – v petek doma Olimpija gosti Vienno, v nedeljo pa odhaja še v Salzburg – bodo vsi udeleženci lige EBEL te dni malo lažje zadihali.
Nekateri se v glavah že pripravljajo na predstave, ki jih hočejo pokazati v drugem delu (med temi je seveda tudi kolektiv s Celovške 25, saj so za njih možnosti po neposredni uvrstitvi v končnico že dolgo mrtve), drugi se z vsem bitjem osredotočajo na zaključna obračuna, ki jih še čakata, pri Olimpiji pa ima polne roke dela še ena služba. Zdravstvena.

kraigher telemach olimpija salzburg af.JPG
alesfevezer.com

V nedeljo smo na hodnikih tivolske dvorane srečali skorajda več v civil oblečenih hokejistov kot pa tistih, ki so se podili po ledu. Zaradi tega so bili pri Olimpiji prisiljeni poiskati pomoč. Tokrat so se obrnili v Kranj, k Triglavu, in v Zalog. Z našim sogovornikom smo se pogovarjali tudi o teh neizkušenih okrepitvah, s čimer pa se navsezadnje najbolj obremenjene zmaje vsaj malo razbremeni. "Res je neverjetno. Eden se vrne v postavo, pa se nato dva na novo poškodujeta. Ob tem gre večinoma še za igralce, ki so zelo pomembni členi. Mladeničem, ki so zato prišli v ekipo, nimamo ničesar reči, pomagali so nam po najboljših močeh. Mislim, da je sicer naša največja težava utrujenost, sploh pri nas branilcih. Nekako tekmo že pripelješ do konca, a pride do trenutkov, ko nam zaradi utrujenosti pade zbranost, posledično pride do napak in podobno," je izpostavil 27-letni branilec.

telemach olimpija salzburg pem miha logar selan af
alesfevezer.com

Naj mladi igralec

Liga EBEL je objavila rezultate glasovanja za najboljšega mladega igralca decembra. V tej konkurenci se je znašel tudi napadalec Telemacha Olimpije Gregor Koblar, ki pa je med peterko zasedel četrto mesto. Zmaga je tokrat odšla na Madžarsko, k 21-letnemu napadalcu Albe 19 Tamasu Robertu Sarpatkiju. Ta se je tako pridružil trem prejšnjim zmagovalcem, branilcu Znojma Liborju Šulaku, napadalcu Olimpije Niku Pemu in vratarju VSV Beljaka Lukasu Herzogu.

Da, zaradi odhodov, poškodb, bolezni ali suspenzov je Olimpija nekatere tekme odigrala z le dvema branilskima paroma oziroma štirimi igralci. Zato delovni dnevi tega tedna za zeleno-bele ne bodo pretirano delovni. Preprosto bodo v tem grozovitem ritmu tekem lige EBEL trenutno največ pridobili s počitkom. Navadna beseda, ki ima za Ljubljančane najlepši možni prizvok. "Zelo bo prišel prav. Upam, da bo kdo v tem času spet prišel nazaj v ekipo, da bomo bolj popolni in da se bomo lahko dobro pripravili na tistih deset odločilnih tekem za nadaljevanje sezone. Še vedno verjamemo, da nam lahko uspe, da lahko z nekaj sreče presenetimo. Ciljali bomo seveda na najboljše," je še zaključil Maks Selan, ki bo te dni počitek v prvi vrsti privoščil svoji boleči desni rami.

Članki iz rubrike