sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

nkbm_bobo Reporter.si

Poraz NKBM: z diletantsko tožbo hotela ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

STA
STA
0 27.05.2016 08:03:49

Pingvini so se vrnili in se uvrstili v finale

Reuters
Ekipa severnoameriške hokejske lige NHL Pittsburgh Penguins si je zagotovila nastop v letošnjem finalu.

Pittsburgh je v odločilni sedmi tekmi finala vzhoda z 2:1 premagal Tampa Bay Lightning, za Stanleyjev pokal pa se bo meril z moštvom San Jose Sharks. Prva tekma bo v noči na torek v Pittsburghu.

Pittsburgh si je že petič zagotovil borbo za Stanleyjev pokal, to pa mu je uspelo po dobri predstavi Bryana Rusta, ki je dosegel oba gola v domači dvorani Consol Energy Center.

Novinec v vratih ekipe Matt Murray se je ob tem izkazal s 17 obrambami, Pittsburgh pa se je v končnico vrnil po zaostanku z 2:3 v zmagah.

"Zadnja tretjina je bila vrhunska. Bila je najglasnejša, kar sem jih kdaj koli slišal v stavbi v vseh mojih letih, odigranih v NHL," je po tekmi dejal trener Pittsburgha Mike Sullivan in pohvalil množico 18.600 gledalcev v dvorani.



Pittsburgh se bo zdaj meril s San Josejem, ki si je končnico priigral prvič v zgodovini kluba."Potreben bo hiter hokej," je bil z napovedjo pred prvo finalno tekmo previden zvezdnik pingvinov Sidney Crosby.

Rust, ki je tokrat zadel oba gola za pingvine, bo igral v prvem finalu po sedmih letih,. "Trenutno se zelo zabavamo na ledu. Čaka nas še ena velika naloga," je dejal strelec obeh golov. Rust je eden perspektivnih hokejistov Pittsburgha, ki se še bori za svoj čas na ledu poleg slovitih imen, kot sta Crosby in Jevgenij Malkin.

Tampa Bay je sicer tokrat imela boljše karte, saj se je na led presenetljivo vrnil kapetan Steven Stamkos, ki je tako zaigral prvič po 31. marcu, potem ko ga je za nekaj časa ustavil krvni strdek blizu vratu. A njegova igra ni prišla do izraza. Poleg tega je ekipi manjkal tudi vratar Ben Bishop, ki je zaradi poškodbe manjkal že od prve tekme v seriji.

Edini gol za Tampo je na tokratni tekmi prispeval Jonathan Drouin, ki je tekmo izenačil v drugi tretjini in s tem dosegel svoj peti gol končnice. Rust je odgovoril le 30 sekund kasneje in s svojim petim golom v končnici povišal na 2:1.

Članki iz rubrike