podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 28.08.2015 15:31:28

Anže Kopitar: Sosedje poskrbeli za torto, za najlepše darilo pa žena

Arsen Perić
Naš najboljši hokejist Anže Kopitar je danes zadnjič pred novo sezono, ki jo bo v ligi NHL začel 7. oktobra, ko se bodo njegovi Kralji v Staples Centru pomerili s San Jose Sharksi, v Sloveniji razkril misli pred novo sezono.

Pred ne ravno številnimi predstavniki medijev je dvakratni dobitnik Stanleyjevega pokala predstavil svoje želje pred novo sezono, ki se od vseh prejšnjih devetih ne razlikujejo. S Kralji se hoče uvrstiti v končnico, osebne ambicije pušča ob strani. "Vseeno mi je za gole, pomemben je ekipni uspeh. Mislim, da se te vsi bolj zapomnijo, če si zmagovalec, kot pa če imaš veliko točk," je dejal AK11.

Najtežji del priprav je zmeraj na stadionu. Ne glede na to, da je zdaj še en mesec do samega začetka, kar sem naredil, sem naredil. Zdaj samo še postavim piko na i. Kakšnih 90 odstotkov pa je za mano in sem se dobro pripravil.

Po nadpovprečno dolgem poletju v domovini ga zdaj od vkrcavanja na letalo z družino loči še šest dni. Do takrat bo opravil še tri treninge na ledu, pravi pa, da vse poteka po načrtih in da se čez lužo odpravlja dobro pripravljen. 

V zadnjih mesecih ga hokej ni toliko omejeval, da ne bi bil aktiven tudi na drugih področjih. Dobrodelno zbiranje denarja na golf turnirju in organizacija kampa za mlade hokejiste sta le dve stvari, s katerima je napolnil svoj urnik. Tu pa je še nekaj novega, Kopi je namreč avgusta po vzoru bratov Dragić postal eden od ambasadorjev Evropskega leta za razvoj 2015, nad katerim bedi ministrstvo za zunanje zadeve. To letos poteka pod sloganom "Naš svet, naše dostojanstvo, naša prihodnost", s ciljem informirati, izobraževati in ozaveščati državljane Slovenije in EU o mednarodnem razvojnem sodelovanju, ki je izraz solidarnosti in interesa razvitih držav do tistih nerazvitih. "Moja vloga pri tem ne bo zelo velika. Z MZZ smo posneli krajši film, ki ga bodo predvajali, drugače pa bom jaz bolj aktiven na twitterju, da kaj napišem in kaj delim z javnostjo. Dejansko pa za to, da bi bil še bolj aktiven, nimam dovolj časa," je pojasnil.

009-27-kopitar 1 ap
Arsen Perić

Zanesljivo sem si najbolj zapomnil rojstvo Neže. A od tega je že kar nekaj časa. Čas gre zelo hitro. Sam izpad iz končnice in izpad z reprezentanco imata malo grenkega priokusa, a življenje gre naprej. Upajmo, da bo z naše strani v Los Angelesu boljša sezone in da se vrnemo v končnico, pa tudi, da se bo naša reprezentanca vrnila v elitno divizijo.

NAJPREJ NA SUŠI
V četrtek bo odšel v Los Angeles, kjer ga najprej čaka opravilo praznjenja kovčkov, je v smehu dejal, nato pa: "Bom šel na kakšen dober suši. Že dolgo ga namreč nisem jedel."

Ni skrivnost, da že nekaj časa potekajo pogovori o podaljšanju pogodbe s Kingsi (trenutna mu poteče po koncu sezono 2015/16), a še vedno nam 28-letni Hrušičan ni mogel postreči s kakšno novo informacijo: "Nekaj se obrača, mogoče bolj počasi, a se meša. Časa je še dovolj. To me ne bremeni ali teži."

009-27-kopitar 4 ap
Arsen Perić

V KLETI PO NOVEM TUDI BOKS
V ponedeljek je Anže praznoval rojstni dan. Prejšnji teden, ko smo se z njim posebej sestali, je dejal, da ga bo praznoval umirjeno, v družinskem krogu, in da si želi predvsem miru. "Bilo je nekako tako," je dejal Hrušičan, ki je še razkril, da so mu torto spekli sosedi, s posebnim darilom pa ga je najbolj razveselila žena Ines. "V kleti imam zdaj boks, kot jih imamo v vseh slačilnicah, kamor obešamo in odlagamo opremo. To je bilo res lepo presenečenje, saj je ta resnično dovršen, tudi z znakom Los Angeles Kingsov. Ne bom ga uporabljal ravno za sušenje opreme, je pa super," je z nasmehom še povedal naš hokejski as.

Galerija

Članki iz rubrike