stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

hu
hu
0 24.09.2015 15:20:41

Anže Kopitar in Los Angeles Kings še vedno precej daleč stran

Profimedia
Ko se bo začela nova sezona lige NHL, se bo Anže Kopitar podal v svoje zadnje leto pogodbe, ki jo ima podpisano z Los Angelesom.

Nova sezona v ligi NHL se počasi bliža, pri Kraljih iz Los Angelesa pa upajo in verjamejo, da je pred njimi uspešno tekmovalno leto. Dobri rezultati bodo še kako odvisni tudi od forme slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja, ki se sicer podaja v zadnje leto svoje sedemletne in 47,6 milijona dolarjev vredne pogodbe.

V Los Angelesu upajo in verjamejo, da nova sezona ni tudi zadnja za Kopitarja v njihovem dresu, zaradi tega so se z Gorenjcem že začeli pogovarjati o podaljšanju. Toda kot poročajo mediji v Združenih državah Amerike, sta obe strani za zdaj še precej daleč stran od morebitnega dogovora.



"O tem ne razmišljam preveč. Ves čas že poudarjam, da bi bilo sicer lepo, če bi se dogovorili pred začetkom sezone, toda tudi če se ne bomo, to ne bo nič takšnega. Še vedno je namreč na voljo več kot dovolj časa," pravi Kopitar. Če bo z Los Angelesom podpisal novo pogodbo, bo zagotovo prejel tudi povišico. Za zdaj letno zasluži 6,8 milijona dolarjev, če se bosta obe strani dogovorili, bi lahko plača narasla celo na 9 milijonov dolarjev. Dodajmo, da se ob tem šušlja tudi o kar osemletni pogodbi.

Kopitar za LA igra od leta 2006 dalje, v tem času je odigral 753 tekem, zabil 236 golov, prispeval 434 podaj in skupaj zbral 670 točk.

Članki iz rubrike