nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

hu
hu
0 07.04.2016 07:04:50

Jesenice v pričakovanju nove zvezdice

Arsen Perić
Danes bo morda že padla odločitev o državnem prvaku v hokeju. Dvorana Podmežakla bo ob 19.30 gostila četrto finalno tekmo med Jesenicami in Olimpijo.

Hokejisti z Jesenic v tej sezoni branijo lanski naslov, prednost domačega terena pa so imeli podprvaki iz Ljubljane. A so jo že zapravili, saj so izgubili tretjo tekmo, tako da železarji vodijo z 2:1 v zmagah in imajo danes že prvi "zaključni plošček".

Potem ko so imeli branilci naslova v polfinalu precej več težav, kot so pričakovali, saj so Celjane ugnali z 2:1 v zmagah in se na drugi tekmi rešili v podaljšku, je zgodba v finalu povsem drugačna. Novi jeseniški junak je vratar Žan Us, ki že na dveh tekmah ni dobil niti enega gola.



Zmaji so namreč prvo tekmo doma dobili s 3:1, potem je bilo na Jesenicah 1:0 za rdeče, na zadnji ponedeljkovi tekmi pa v Ljubljani po rednem delu in podaljšku 0:0, Jeseničani pa so zmagali po kazenskih strelih, ko je bil v osmi seriji kot prvi in edini na tekmi uspešen Miha Brus.

Če bodo danes zmagali domači, se bodo veselili 11. naslova za jeseniški hokej v samostojni Sloveniji, Ljubljančani bodo ostali pri 14 naslovih in zadnjem iz sezone 2013/14. Če pa bodo uspešni zmaji in izenačili na 2:2, bo odločitev padla na peti tekmi v ponedeljek, 11. aprila v njihovi dvorani Tivoli.

Članki iz rubrike