pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

liz
liz
0 22.11.2014 10:21:53

Čović: Policisti s solzivcem, navijači z noži

kkcrvenazvezda.rs
Po tragičnem dogodku, ki se je sinoči zgodil v Istanbulu, kjer so navijači Galatasaraya ubili 25-letnega Marka Ivkovića, se je oglasil tudi predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović in izrazil sožalje Ivkovićevi družini.

"To je strašno, tekme se ne igrajo, da bi se ljudje med seboj pobijali," poroča srbski portal Novosti.rs. "Organizacija tekme je bila sramotna, prav tako obnašanje policije. Neverjetno je, da so policisti med navijače Crvene zvezde vrgli solzivec, nato pa so prišli še turški huligani in se z noži spravili na njih. Naši navijači se na tekmo niso odpravili v organizaciji kluba, ko pa smo izvedeli, da so v Istanbulu, smo navezali stik z našim konzulatom in storili vse, da ne bi prišlo do takih incidentov. V stiku smo tudi z Galatasarayem, evroligo, turško ambasado v Beogradu, posredovalo je tudi naše ministrstvo za zunanje zadeve."


Ob tem je Čović dodal, da je v dvorani bil prostor za navijače rdeče-belih ter da sta konzulat in klub organizirala vrnitev navijačev v domovino. "Ko so pri Galatasarayu izvedeli, da pridejo naši navijači, so v sodelovanju s policijo objavili, da so domnevno prodane vse vstopnice. Zato zdaj nagnusno zvenijo namigovanja, da so Srbi krivi za vse. Turški trener je izjavil neprimerne stvari in bi ga moralo biti sram. Niti nešteto zmag ni vrednih enega življenja."

TURŠKI VIDIK ZGODBE
"Pred tekmo je prišlo do incidentov med navijači Crvene zvezde, ki niso imeli vstopnic, in navijači Galatasaraya. Navijaški skupini sta se obmetavali s kamni in steklenicami, a jih je policija uspela zadržati narazen. Eden izmed navijačev naj bi bil zaboden, ko so gostujoče navijače pospremili s prizorišča. Uvedli smo preiskavo," se je glasilo skromno poročilo turške policije.

Članki iz rubrike