sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Šlo je za tipično »SLAPP« tožbo, katere namen...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

ps
ps
0 23.03.2015 10:53:02

Prepelič: Vedno sem izpadel črna ovca

Nikola Miljković
Klemen Prepelič je tudi na derbiju s Krko odigral solidno in prispeval svoj delež k zmagi Uniona Olimpije.

"Mislim, da ni bilo vprašanja o zmagovalcu. Bili smo boljši, bolj razigrani in zasluženo slavili," pravi Bistričan, ki noče govoriti o tem, ali je Olimpija tudi sicer zdaj boljše moštvo od Novomeščanov. "To naj presodijo drugi. Sam sem vedno izpadel črna ovca, ko sem to govoril. Vsak si misli svoje, sam pri sebi vem, kako je, enako ostali v naši garderobi, pri Krki vedo po svoje. Samo igrišče ja pravi pokazatelj. Teren pokaže, kdo je boljši in tokrat smo bili to mi, naslednjič pa bodo morda oni," je napol diplomatsko dejal Prepelič.

Olimpija je v ligi ABA osvojila peto mesto, s čimer je po njegovih besedah cilj izpolnjen. "A grenak priokus ostaja. Poraza doma z Metalcem in Cibono, zunaj z Igokeo, tudi Szolnokim Olajem, bolijo. Je pa to realen domet ekipe, peto mesto je zasluženo. Lahko smo zadovoljni, zdaj pa je pred nami še glavni cilj sezone," 22-letni branilec že meri na državno prvenstvo, kjer bo Olimpija še kako potrebovala pravega Klemna Prepeliča.



"Preden sem prišel v Olimpijo, resnega 'basketa' nisem igral šest, sedem mesecev. Eno je trening, drugo pa tekma. Treniral sem že dobro, tako v Banvitu, kot reprezentanci, kar sem dobil priložnosti, sem si jo priigral le s treningom. Težko je priti v ritem dosti hitro, konec koncev sem tudi star šele 22 let, nimam jih še 30, in potreboval sem čas. Kazal sem dobre in slabe partije," je naštel razloge, zakaj smo dolgo čakali na predstave, kot jih kaže v zadnjem času.

Še posebej se je razživel po prihodu trenerja Memija Bečirovića. "Pri njem so znane vloge v ekipi, ki prej, roko na srce, niso bile določene. Zdaj se ve, kdo pije in kdo plača, rezultat pa je viden. Gotovo se zdaj bolje počutim, ko imam veliko žogo pri sebi, mislim, da to tudi na pošten način vračam."

Članki iz rubrike