pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 19.09.2023 14:05:14

Košarkarji Cedevite Olimpije izgubili tudi drugo tekmo v Podgorici

ABA
Košarkarji Cedevite Olimpije so na superpokalnem turnirju košarkarske lige Aba v Podgorici v tekmi za razvrstitev od petega do osmega mesta z beograjsko Mego izgubili s 75:88 in bodo po dveh porazih igrali za sedmo mesto.

S četrtfinalnim dvobojem med Cedevito Olimpijo in Igokeo se je v ponedeljek začel superpokal. Ljubljančani so na prvem obračunu izgubili s 65:75. Tako kot v ponedeljek je Olimpija tudi danes igrala prvi opoldanski dvoboj, ki ga je s trojko odprl Jaka Blažič. Prednost Ljubljančanov pa je bila kratkega daha.

Košarkarji Mege so odločneje nadaljevali in prvo četrtino dobili z 31:19. Z dvema trojkama Gregorja Glasa je Olimpija sredi drugega dela zaostala za pet točk, na tri je znižal z zabijanjem Malijec Amadou Sow.


Taka razlika je bila še nekaj časa, v zaključku četrtine pa je Mega pobegnila na 47:37 in drugi polčas začela s prednostjo desetih točk. Dve minuti in pol pred koncem tretje četrtine je prednost narasla na 15. V zadnjih desetih minutah Olimpiji, 19 točk je dosegel Jaka Blažič, dve manj pa Glas, ni uspelo ogroziti zanesljive prednosti srbske zasedbe. V njej je bil z 21 točkami prvi strelec tekme Nikola Topić.

Igokea se bo pozno popoldne v polfinalu pomerila s Partizanom, v drugem polfinalu pa bo Budučnost v podgoriškem derbiju igrala z Derbyjem. Pred tema dvobojema bo še tekma za razvrstitev med Zadrom in beograjsko ekipo FMP, ko bo tudi znan tekmec Olimpije.

V sredo bodo na sporedu še finale ter dvoboji za 3., 5. in 7. mesto. Superpokal lige Aba je na sporedu prvič po štiriletnem premoru zaradi težav z novim koronavirusom.

Značke: košarka, liga aba, pokal

Članki iz rubrike