pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 27.09.2023 22:55:39

Konec vseh ugibanj: znana je Dragićeva usoda! Športni direktor je povedal, da ...

alesfevzer.com
Vodstvo košarkarskega kluba Cedevita Olimpija je pripravilo dan odprtih vrat, na katerem je svojim najzvestejšim navijačem, podpornikom in medijem predstavilo ekipo za sezono. Ekipa je povsem spremenjena in pomlajena, praktično je v njej od lani le Edo Murić, ki pa je poškodovan in še nekaj časa ne bo igral.

Član slovenskih prvakov je še vedno tudi Zoran Dragić, ki pa za ljubljanski klub ne bo več igral, ta mu je dal proste roke, da si poišče nove delodajalce.

"Za to je več razlogov. Naš proračun je manjši, kot je bil, finančno z njim nismo našli skupnega jezika, poleg tega gremo letos novo pot. Ekipo smo želeli pomladiti s slovenskimi igralci in načrtno ponuditi priložnost Gregorju Glasu, Luki Ščuki in Roku Radoviću, ki igrajo na njegovem položaju. Verjetno bi bilo drugače, če bi si ga trener močno želel v ekipi, v tem primeru ga bi zadržali, a ga bo lahko pogrešal. Profesionalizem je tak, vrhunski šport je tak. Tudi on to razume, mi smo dali vse na mizo, da bi lahko v prihodnosti skupaj spili kavo. Daleč od tega, da je slab igralec, da je slab človek, toda mi delamo nov projekt. Z novim trenerjem, novimi igralci, z novimi ljudmi v vodstvu," je o statusu slovenskega reprezentanta dejal športni direktor Vlado Ilievski.

Ljubljančani so letos odigrali slovenski superpokal, ki so ga tudi dobili, in superpokal lige Aba, na katerem so razočarali, osvojili so le sedmo mesto. "Nismo bili videti dobri. Ne v slovenskem superpokalu ne v pokalu lige Aba. Nočem iskati izgovor, toda nisem mogel verjeti, kakšne stvari so se nam dogajale. Poškodbe, žulji, bolezni, Blažič in Glas sta nam manjkala. Tako zdaj ne morem povedati, kakšna je slika ekipe. Ne poznamo se dobro, v tako kratkem času se ne moremo spoznati, samo en mesec smo skupaj. A v soboto pričakujem reakcijo. Če ne z drugim, pa z neko intenziteto in borbenostjo," meni Ilievski. Po njegovem mnenju prve tekme niso pokazale realne slike, kaj naj navijači pričakujejo, ga pa veseli dejstvo, da sta najboljše igre pokazala prav slovenska igralca Ščuka in Glas.


Da ekipa še ni v pravem stanju priznava tudi novi trener Simone Pianigiani. "Kratek čas smo skupaj, imeli smo veliko smole, a reči bodo prišle na pravo mesto. Mogoče zdaj nismo videti dobro, toda verjamemo, da bomo čez mesec ali dva pravi," meni Italijan, ki ga igralci spoštujejo.

"Je čustven trener, predan košarki. Stalno je aktiven, tudi izven terena te poskuša spoznati in animirati. Ima uspešno trenersko kariero, osvajal je lovorike v Italiji in Izraelu. Ima 'renome' in verjamem, da nam lahko pomaga. Mene kot kapetana je že prvi dan poklical k sebi, vsak dan imava pogovore, želi, da sem njegova podaljšana roka na terenu," pravi Blažič, ki pa o ciljih in sposobnostih ekipe zaenkrat ne more govoriti, tako kot ne drugi v klubu.

"S soigralci sem zadovoljen, mislim, da imamo solidno ekipo. Košarkarje, ki lani tako kot jaz niso imeli posebno uspešne sezone in so željni košarke, dokazovanja. Značaje imajo dobre, verjamem, da se bodo borili, seveda pa bo treba zmagovati na igrišču. Tam se ocenjuje. Vse te njihove posamezne dobre lastnosti je treba povezati v celoto, da bomo delovali kot ekipa. Na pripravljalnih tekmah je bilo veliko oscilacij v igri, veliko padcev in vzponov, morali bomo držati konstanto, če bomo želeli zmagovati. O ciljih je težko govoriti, cilj nam mora biti vsaka naslednja tekma, seveda pa vsi želimo zmagovati," trdi Blažič.

Ljubljančani se zavedajo, da se v ligi Aba ne bodo mogli kosati s Partizanom in Crveno zvezdo, tudi Budućnost je povečala proračun. Enako je z ekipi v evropskem pokalu, ki so vsi po vrsti bogatejši. A kot trdi Ilievski, ima vodstvo zaupanje v ekipo: "Ekipa ni tako slaba, kot kdo misli po superpokalu lige Aba. Treba je vedeti, da so nekatere ekipe, kot je zmagovalec tekmovanja Studenski centar, skupaj že skoraj dva meseca, mi, Partizan in še kdo pa mnogo manj."

Značke: košarka, slovenija

Članki iz rubrike