pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 20.09.2023 14:25:05

Cedeviti Olimpiji na superpokalu osmo mesto

aba
Košarkarji Cedevite Olimpije so na superpokalnem turnirju lige Aba v Podgorici na tekmi za sedmo mesto po podaljšku izgubili proti beograjski ekipi FMP z 81:85. Tako so v Črni gori v dvorani Morača nanizali tri zaporedne poraze in zasedli zadnje, osmo mesto. Za zmago na turnirju se bosta v današnjem finalu ob 21. uri pomerila Partizan in Derby.

Ljubljančani so tekmovanje v ponedeljek odprli s porazom proti Igokei s 65:75, nato pa so izgubili še proti Megi s 75:88, kar je pomenilo, da so igrali za sedmo mesto.

Današnjo tekmo so dobro začeli in še ob polčasu vodili, nato pa so igralci FMP počasi, a zanesljivo topili prednost in prevzeli pobudo. Razigrali so se zlasti v zadnji četrtini. Po izenačeni tekmi je odločal podaljšek, ki so ga dobili Beograjčani za štiri točke.



Prvi strelec tekme pri zmajih je bil Sean Armand z 22 točkami, pri gostih pa je prav tako 22 točk dosegel Bojan Subotić, vključno s tremi prostimi meti, s katerimi je FMP priigral podaljšek. Izbran je bil tudi za igralca tekme s količnikom 25.

To je četrta izvedba superpokala, prva po treh letih premora, do zdaj pa so trofeje osvojili Cedevita, Crvena zvezda in Partizan.

Značke: košarka, liga aba, pokal

Članki iz rubrike