pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

sta
sta
0 20.09.2023 23:36:25

Presenečenje v finalu superpokala lige ABA: Studentski centar do prve lovorike v regionalni ligi

m24.si
Košarkarji Studentskega centra so zmagovalci superpokala lige ABA.

V finalu turnirja v Podgorici so premagali Partizan s 83:81. Tretji so bili igralci domače Budućnosti, ljubljanska Cedevita Olimpija je končala na zadnjem, osmem mestu po porazu proti ekipi FMP z 81:85.

Za Studentski centar je današnja zmaga prva lovorika v regionalni ligi. Beograjčani so še dve minuti pred koncem vodili z 81:73, a je nato Studentski centar z delnim izidom 10:0 prišel do popolnega preobrata in nepričakovane zmage, odločilni koš je dosegel Borna Kapusta s trojko pet sekund pred koncem. Pri zmagovalcih je bil sicer najboljši Aubrey Dawkins z 18 točkami, pri Partizanu pa Kevin Punter s 23.


Budućnost je na domačem terenu prišla do tolažilne nagrade in tretjega mesta. V malem finalu so Črnogorci premagali Igokeo z 79:68. Najboljši pri domačih je bil Colbey Ross s 14 točkami. V tekmi za peto mesto pa je Mega premagala Zadar visoko s 101:78, njen najučinkovitejši igralec je bil Nikola Topić (27 točk).

Košarkarji Cedevite Olimpije so superpokalni turnir v Podgorici končali na zadnjem mestu, v boju za sedmo so po podaljšku izgubili proti beograjski ekipi FMP. Tako so v Črni gori nanizali tri zaporedne poraze. Ljubljančani so tekmovanje v ponedeljek odprli s porazom proti Igokei s 65:75, nato pa so izgubili še proti Megi s 75:88.

Letošnja izvedba superprokala v regionalnem tekmovanju je bila četrta in prva po treh letih premora, do zdaj pa so lovorike osvojili Cedevita Olimpija, Crvena zvezda in Partizan.

Članki iz rubrike