Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
3 06.02.2017 21:32:43

V klubu niso mogli verjeti, da milijone meče skozi okno

Reuters
Ni vse v denarju, marsikaj je tudi v smislu življenja. Tako nekako je srbski časopis Telegraf začel športno zgodbo, v kateri glavno vlogo igra nekdanji slovenski košarkar, danes pa generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije Rašo Nesterović.

Ni pomembno, koliko denarja si zaslužil v karieri, ampak to, kar si dosegel. Pomembno je doseči vrh v svojem poslu, naj bo to šport ali karkoli drugega, denar pa je le posledica. Vendar veliko športnikov zasleduje le denar in nikoli ne doseže tekmovalnega cilja.

Kot poudarja novinar Telegrafa, je lahko Nesterović dober primer vsem športnikom, saj je dokazal, da denar ni vse, športni motiv pa je vendarle nad vsem. V Ljubljani rojeni košarkar, sicer po starših srbskega porekla, je med letoma 1999 in 2003 igral v ligi NBA za Minnesoto, potem pa mu je ta isti klub ponudil 16 milijonov dolarjev na sezono, če pogodbo z njim podaljša.

To je sanjski denar, številni košarkarji bi ga na Nesterovićevem mestu zagrabili, vendar takrat 27-letni košarkar je imel nekoliko drugačne načrte. Ponudbo Minnesote je na presenečenje mnogih zavrnil in za le štiri (!) milijone dolarjev odšel v San Antonio. Njegov agent je bil jezen kot ris, saj je zapravil priložnost za odličen zaslužek.

Vendar Nesterović je vedel, kaj dela. Želel je k Ostrogam, želel je postati prvak lige NBA. To mi je v sezoni 2004/05 tudi uspelo.



"Igral je v Minnesoti, pogodba mu je potekla in ni je podaljšal. Želel je k trenerju Greggu Popovichu v San Antonio. Takrat je pokazal, kakšen 'fajter' je in kaj mu pomeni šport. V San Antoniu je dobil 12 milijonov dolarjev manj, kot bi jih dobil v Minnesoti. Razlog? Ocenil je, da lahko z Ostrogami osvoji prstan," je razkril Sead Krdžalić, Nesterovićev kondicijski trener.

Ker v San Antoniu enostavno niso verjeli v takšen razplet (tako bizarno je bilo, da nekdo spusti iz rok toliko denarja), so v Sveti Stefan, kjer se je Nesterović pripravljal na novo sezono, poslali svojega človeka s pogodbo. "Da jo Rašo osebno podpiše, niso namreč želeli, da to stori po faksu," je dejal Krdžalić in nadaljeval: "Hej, človek je na mizi pustil milijone, ker je želel na glas sporočiti, da želi postati prvak lige NBA. To je prava stvar. Ko sem ga pred nekaj leti vprašal, če mu je žal, da je to storil, mi je odvrnil, da bi danes dal še 12 milijonov, da mu prstana ne bi nihče vzel."

V sezoni 2004/05 je San Antonio v finalu s 4:3 v zmagah odpravil Detroit.

Rašo Nesterović je v svoji karieri igral za Partizan, Paok, Union Olimpijo, bolonjski Virtus, Minnesoto, San Antonio, Toronto, Indiano in Olympiacos ter seveda za slovensko reprezentanco.

Članki iz rubrike