zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 28.03.2015 08:57:53

Dino Murić: Memi res obvlada

Grega Wernig
Kapetan Uniona Olimpije je s soigralci uspešno začel drugi del državnega prvenstva.

V Grosupljem so zmaji potrdili vlogo favorita, današnji obračun pa je drugi par čevljev. Ko nasproti stoji Krka, favorita pač ni. Union Olimpija bo skušala Novomeščane na svojem parketu premagati še četrtič zapored.

V Grosupljem ste rutinsko opravili delo.
Vedeli smo, da nikogar v ligi za prvaka ne smemo podcenjevati. Grosupeljčani niso brez razloga prišli med najboljše ekipe v Sloveniji, zato smo vedeli, da moramo začeti maksimalno resno. Tako je bilo, a nam v prvem polčasu met ni šel najbolje, nato pa je steklo in smo se sprostili. Na koncu že preveč in se je Grosuplje približalo, toda tekmo smo mirno pripeljali do konca. Je pa bil to še en dokaz, da s 60, 70 odstotki nikogar ne bomo premagali. Vse ekipe so dobre, če bomo hoteli zmagovati, se bomo morali vsakič dobro pripraviti in odigrati stoodstotno.

Samo teden dni je minilo od zadnjega medsebojnega obračuna s Krko.
Vemo, kaj pričakovati od Krke, velikih skrivnosti med nami ni. Tisto tekmo prejšnjo soboto moramo pozabiti. Bila je pomembna, da smo si dvignili samozavest pred slovenskim prvenstvom, z zmago nam je to uspelo. Zdaj pa je slovensko prvenstvo tu in zmaga v ligi ABA je kot lanski sneg. Spet se moramo maksimalno pripraviti, da zmagamo. Vemo, kaj je naš cilj, to je biti prvi v državi. Da si to želimo in tudi zaslužimo, pa moramo pokazati na vsaki tekmi znova in jo odigrati na sto odstotkih. Drugače me sploh ne moti, da igramo s Krko dvakrat v tednu dni. To je normalno. Vemo, da če bomo spet oboji igrali v finalu, se bomo tam srečevali na tri dni. Kot sem že poudaril, moramo v vsako tekmo iti stoodstotno, če je na drugi strani spet Krka, je pač tako. Ni pomembno, danes ob 19.15 moramo biti maksimalno pripravljeni, ne ponavljati napak, ki smo jih delali na prejšnjih tekmah, in videli bomo, kaj nam bo to prineslo.

Špekuliralo se je, da Krka prejšnji teden ni igrala povsem na polno, ker naj ne bi želela v evropski pokal. Ste dobili tak občutek?
Nisem dobil takega občutka. Šli smo na zmago, mislim, da tudi Novomeščani. Nisem imel občutka, da ne bi igrali na vso moč. Odigrali smo dobro tekmo, na koncu smo bili boljši in zasluženo zmagali. A še enkrat ponavljam, to tekmo je treba pozabiti in gledati na naslednje dvoboje.

dino muric ap

Če si boljši od njih, moraš to dokazati na več tekmah, ne na eni sami. Če Krka misli, da je boljša, ali če mi menimo tako, potem moramo oboji to pokazati na igrišču in ni pomembno, ali igramo enkrat, dvakrat ali trikrat na teden.

Krka je dobila pred kratkim novega igralca pod košem, na neki način vašega neposrednega konkurenta.
Da, Halilovića poznam že od prej, je zelo dober fant in tudi dober igralec. Je hiter, atletsko sposoben, dobro skače, teče, pogosto rad tudi sam krene v protinapad, skratka, opravlja delo, ki ga od njega zahteva trener Džikić.

Je težko isto ekipo premagati dvakrat zapored doma v istem tednu?
Če si boljši od njih, moraš to dokazati na več tekmah, ne na eni sami. Če Krka misli, da je boljša, ali če mi menimo tako, potem moramo oboji to pokazati na igrišču in ni pomembno, ali igramo enkrat, dvakrat ali trikrat na teden. Samo z zmagami potrdiš, da si boljši. Tudi Real lahko s kom izgubi eno tekmo, a bo, če bo igral z neko ekipo desetkrat, nato na naslednjih devetih tekmah dokazal, da je kakovostnejši. Če bomo želeli postati državni prvaki, bomo morali v finalu – seveda, če bomo oboji v njem – Novomeščane na kolena spraviti večkrat in pokazati, da smo boljši. Mislimo pa, da smo boljši, a enako najbrž mislijo oni. Ne bomo špekulirali, igrali bomo svojo igro, svojo obrambo, svoj napad in skušali zmagati.

Kako občutite spremembo, odkar je trener Memi Bečirović?
Zelo pozitivno. Mislim, da smo drug drugega zelo dobro sprejeli. Memi res obvlada trenersko delo, prav tako komunikacijo z igralci. Vseskozi se pogovarja z nami, na vsakem treningu imamo stik z njim, ga čutimo, on čuti nas. V kratkem času se je zelo dobro vključil, enako smo se igralci v njegov sistem. Memi zna delati svoj posel, zato ni bilo težav s prilagoditvijo nanj.

Članki iz rubrike