zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 28.03.2015 12:34:31

Joksimović: Ujel sem pravi val

Igor Vidmar
Nebojša Joksimović je lani nosil dres Uniona Olimpije, letos ji stoji nasproti v dresu najhujše tekmice Krke. Po tednu dni je z njo spet v Stožicah, vmes je z ekipo dosegel pomembno zmago v Šentjurju in bil prvi igralec tekme, prislužil si je tudi naziv MVP-ja prvega kroga drugega dela lige za prvaka.

V sredo je bila v Šentjurju opazna precejšnja napetost.
Res je, napetost se je videla. To je bilo v takšni tekmi tudi pričakovati. Pred tem so nas Šentjurčani dvakrat premagali v prvem delu, namučili do konca v pokalu. Seveda je bilo mogoče računati na precejšnjo napetost, na to smo bili pripravljeni. Šentjur je želel nadaljevati v slogu odličnih rezultatov iz prvega dela, mi pa smo prav tako hoteli začeti ligo za prvaka z zmago. Ker imamo na začetku v njej dve zaporedni zahtevni gostovanji, je bilo pomembno, da prikažemo boljšo igro, in mislim, da smo v večjem delu tekme to tudi uspeli. Bili smo boljši nasprotnik in zmaga je bila povsem zaslužena.

Gre za višje mesto pred končnico, tekma je izrednega pomena za obe ekipi. Pritisk bo tako na nas kot Ljubljančanih in videli bomo, kdo se bo bolje spoprijel s takim položajem in bil uspešnejši.

To je bila drugačna Krka kot v prvem delu.
Da, na tej tekmi je bila videti že precej drugače kot na marsikaterem srečanju prvega dela. Veliko pa je še rezerv, stvari, ki jih lahko popravimo.

Tudi vi ste bili drugačni. Prej vam zlasti v napadu ni šlo najbolje, zdaj ste bili prvi strelec ekipe.
Točkovno gledano nikoli nisem izstopal, sploh v zadnjem času. Sem pa delal druge stvari, v sredo pa je pač tako izpadlo, ujel sem pravi val in potegnilo me je notri. Tudi v napadu je delovalo dobro in tudi s tega vidika sem zadovoljen. Res pa je, da imamo dovolj kvalitete, da se lahko točke vsakič razporedijo na koga drugega in da lahko z več strani napadamo nasprotnika.

Po tednu dni je pred vami spet derbi, znova v Stožicah. Kako gledate na dvoboj z istim tekmecem, ki ga boste odigrali drugič v sedmih dneh?
Čisto vseeno mi je. Naključje je pač hotelo, da se v tednu dni srečamo v dveh ligah. Tista tekma je bila pomembna za nas, a je nismo odigrali najboljše. Dvoboj smo analizirali, prizadevati si moramo za to, da popravimo nekatere stvari. Tisti dvoboj smo pustili za seboj že prejšnjo soboto, zdaj je pred nami nova tekma, nova slika. Gre za višje mesto pred končnico, tekma je izrednega pomena za obe ekipi. Pritisk bo tako na nas kot Ljubljančanih, in videli bomo, kdo se bo bolje spoprijel s takim položajem in bil uspešnejši.

joksimovic ap
Dejali ste, da niste odigrali najboljše. Veliko se govori, da ne naključno, da si niste želeli v evropski pokal.
Ugibanja in kalkuliranja nekaterih pustimo ob strani. Vemo, da smo si želeli zmage, šli smo v tekmo s ciljem, da ligo ABA končamo tako, kot smo jo začeli, a nam ni uspelo. Za neuvrstitev v evropski pokal moramo krivdo iskati v novembru in decembru, ko smo res imeli preveč porazov, na desetih tekmah kar devet. Možnosti za Evropo so bile zapravljene takrat in nismo se v zadnjem krogu odločali, ali bi ali ne bi igrali v evropskem pokalu. Želeli smo si odigrati maksimalno dobro, hoteli smo zmago, a nam to ni uspelo in zdaj obračamo nov list.

Tek Olimpijinih igralcev se ni veliko spremenil. Veliko in hitro so tekli prejšnji teden in tudi že prej, vedno so imeli dobro tranzicijsko igro, agresivnost. Določene stvari pa so se spremenile, to se vidi. Predvsem način branjenja, ki ga vsak trener postavi po svoji filozofiji in ideji.

Kako zelo je bila Olimpija prejšnjo soboto drugačna od tiste s prvih treh medsebojnih tekem v sezoni?
Tek Olimpijinih igralcev se ni veliko spremenil. Veliko in hitro so tekli prejšnji teden in tudi že prej, vedno so imeli dobro tranzicijsko igro, agresivnost. Določene stvari pa so se spremenile, to se vidi. Predvsem način branjenja, ki ga trener postavi po svoji filozofiji in ideji. Tu se je prepoznala razlika in na naslednjih tekmah se bomo morali znati prilagoditi na drugačno obrambo, pa bo vse v redu.

Lani ste bili v Olimpiji, letos v Krki. Ali ste občutili, da imajo Ljubljančani poseben kompleks do Krke?
V Olimpiji sem bil le eno sezono in tega lani nisem občutil. Zdi se mi, da smo šli dokaj dobro v večino tekem s Krko, čeprav morda res ne v vse. Pri tistih, ki so malo dlje v Olimpiji, pa se verjetno že malo čuti nervoza, ampak ... Nekako gledaš vedno iz tekme v tekmo, vsaka je zgodba zase in tako zdaj tudi jaz gledam na to, ko sem v Krki.

Bo današnja tekma zelo drugačna od tiste pred tednom dni?
Priprave potekajo enako, moj pogled, kako iti v dvoboj, pa je tak: tekme, ki so se že zgodile, služijo za odpravljanje napak, za to, da jih ne ponavljaš na naslednjih tekmah. Ekipa, ki ji bo to uspelo, bo tudi zmagala.

Članki iz rubrike