zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

ou
ou
0 10.06.2015 18:54:38

Nizozemci so si glede evropskih iger premislili

Prve evropske olimpijske igre prav v teh dneh doživljajo premiero v azerbajdžanskem Bakuju, zapleta pa se pri izbiri naslednjega gostitelja.

Za leto 2019 je bila že skoraj zanesljiva gostiteljica Nizozemska, a je tamkajšnja vlada danes sporočila, da ne podpira kandidature. Evropski olimpijski komite (EOC) bo tako moral najti zamenjavo.

Nedavno so člani 50 evropskih nacionalnih komitejev na zasedanju v turškem Beleku sicer soglasno podprli Nizozemsko, ki je predstavila svoj projekt iger. Tekmovanja so nameravali razpršiti po vsej državi, niso pa še določili mest, ki bi gostila igre.



A zataknilo se je pri uradni državni podpori. Nizozemska vlada namreč ni podprla projekta, kar pomeni, da bodo morali pri EOC najti novega gostitelja. V igri je pet kandidatov. "EOC bo nadaljeval pogovore s kandidati, ki so že prej izrazili pripravljenost za izvedbo iger. Danes smo prejeli sporočilo nizozemske vlade, da ne bodo podprli projekta evropskih olimpijskih iger," je o tej temi zapisala krovna evropska olimpijska zveza.

Njen predsednik Patrick Hickey je izrazil obžalovanje zaradi odstopa Nizozemske: "Za nas je to razočaranje, a bi se radi zahvalili Nizozemcem za zanimanje in podporo. Prepričan sem, da bodo prve igre v Bakuju pokazale, da gre za pravo stvar in ima izvedba takšnega tekmovanja dolgoročne pozitivne vplive na državo gostiteljico."

Članki iz rubrike