pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Kdo je kriv, da bolniki v UKC Ljubljana zaradi ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

bk
bk
0 26.03.2015 19:02:26

Za kapetana grel straniščno školjko

Reuters
Prvi koraki pri moštvu s Stamford Bridgea pred leti za mladega Johna Terryja niso bili ravno lepi. Kapetan Chelseaja je razkril, kaj vse je moral delati, ko je bil še novinec med bluesi.

V nedavnem intervjuju je Terry, ki je ravno danes za še eno sezono podpisal dogovor s Chelseajem, spregovoril o temi, o kateri marsikdo nikoli ne govori. Krst novincev pozna skoraj vsaka ekipa v vseh športih. Večinoma gre za šaljive naloge, ki jih morajo opraviti novi člani ekip, gre za nedolžen hec, a v določenih primerih se je že zgodilo, da je prišlo do pravega izživljanja nad soigralci.

terry vszi
vszi

Tudi John Terry je na svoji koži spoznal, kako je videti prebijanje novinca, a vseeno ga zanimive naloge, ki jih je opravljal pred leti, niso v večji meri zaznamovale.

Terry je razkril, da je moral v tistih časih praktično igrati podložnika takratnemu kapetanu Dennisu Wiseu. Terry je dnevno čistil njegove kopačke, in če je Wise v njih dosegel zadetek, je Johna, ki danes tedensko zaslužil okoli 150 tisoč funtov (200 tisoč evrov), nagradil s 25 funti (34 evri) nagrade. "Wisove kopačke sem velikokrat očistil, želel je, da so bile videti popolno. Zelo lepo sem skrbel zanje. Vsake toliko časa me je za to tudi nagradil s 25 funti. To je bil zame kar lep dodatek k plači, na teden sem takrat zaslužil 50 funtov. Spomnim se, da sem celo molili, da bi nad Dennisom naredili prekršek za enajstmetrovko oziroma da bi dosegel zadetek," je priznal Terry.

terry wise vszi

John je poleg tega, da je na treningih ščetkal kapetanove kopačke, za vse starejše soigralce kuhal kavo oziroma tople napitke, a najbolj bizarno je to, da je Terry za kapetana in igralce, kot sta Kevin Hitchcock in Michael Duberry, pred njihovo veliko potrebo zanje grel straniščno školjko.
"Vse bi naredil za te fante," je dejal Terry: "Skuhal sem jim kavo in čaj, da, tudi sedel sem na straniščni školjki, da sem jim jo na našem stadionu za trening v zimskih mesecih ogrel. Zelo bizarno je, ko takole pomisliš, česa vsega sem bil deležen, ko sem odraščal."

wise vszi
vszi


Ni pa nekdanji angleški reprezentant starejših soigralcev nase opozoril le z dobrimi deli. "Velikokrat sem s prekrškom zaustavil katerega od igralcev prve ekipe. Spomnim se, da so mi vsi govorili, da tega ne morem, na smem početi. Še posebej to ni bilo všeč tujim igralcem v moštvu. Dan Petrescu me je na enem treningu celo zgrabil za vrat in vpil name," je še eno podrobnost iz preteklosti razkril 34-letni Londončan in pripomnil: "Moram pa dodati, da je bil prvi, ki mi je v takih primerih priskočil na pomoč, ravno Wise. 'Če ima kdo kaj za reči, naj se pogovori z mano in naj pusti mlade pri miru' je kričal po zelenici," se je še spomnil John in dodal, da se z Dennisom še vedno velikokrat nasmejeta tem časom.

Članki iz rubrike