Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rb
rb
0 23.07.2016 10:02:40

Tavares že pustošil na Škotskem

Drago Wernig - TAKA
Mariborski nogometaši bodo nadaljevali svojo evropsko zgodbo v tej sezni. Potem ko so bili na dveh tekmah boljši od bolgarskega Levskega, bo njihov tekmec v tretjem krogu kvalifikacij za ligo Europa škotski Aberdeen.

Škoti so bili prepričljivo boljši od latvijskega Ventspilsa in vijoličasti bodo v četrtek na Škotskem gostovali petič. In dejstvo je, da imajo na deželo kiltov in dud čudovite spomine. Tam so se veselili prve uvrstitve v skupinski del lige Europa, prav tako kot drugega napredovanja v skupinski del lige prvakov. Obakrat se je zgodilo v Glasgowu, a led so prebili v Edinburghu.

Le prvo srečanje vijoličastih s škotskim klubom je bilo neuspešno. V sezoni 2001/02 so v 2. krogu kvalifikacij za ligo prvakov so dvakrat izgubili z Rangersi (0:3 in 1:3) ter izpadli.

V sezoni 2010/11 so se v 3. krogu kvalifikacij za ligo Europa pomerili s Hibernianom in ga prepričljivo izločili. V Ljudskem vrtu je bilo 3:0, dvakrat je zadel Josip Iličić, enkrat Marcos Tavares, s 3:2 so slavili tudi v gosteh z dvema goloma Marcosa Tavaresa in enim Dejana Mezge. Naslednji nasprotnik je bil Palermo in najbrž ni treba posebej poudarjati, da je stadion pod Kalvarijo doživel enega od epskih obračunov, po katerem sta se na Sicilijo preselila Josip Iličić in Armin Bačinović, v mariborskega prvoligaša so se začeli stekati milijoni evrov ...



V sezoni 2011/12 so se vijoličasti v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo Europa udarili z Rangersi. V štajerski prestolnici je bilo 2:1 (Agim Ibraimi, Etien Velikonja), na Ibroxu 1:1 (Dalibor Volaš), kar je pomenilo nov mejnik v klubski zgodovini oziroma prvo uvrstitev v skupinski del tekmovanja lige Europa.

Tretji obisk Škotske je prejšnja dva zasenčil, v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov je Mariborčanom nasproti stal Celtic. Prvi obračun v Ljudskem vrtu se je razpletel z izidom 1:1 (Damjan Bohar), v Glasgowu so varovanci takratnega trenerja Anteja Šimundže z golom Marcosa Tavares zmagali z 1:0 in si zagotovili drugi nastop v najprestižnejšem tekmovanju.

Obeti pred spopadom z Aberdeenom torej nikakor niso slabi, vendar Marcos Tavares opozarja: "Drži, da imamo s škotskimi ekipami dobre izkušnje, vendar se na to ne smemo zanašati. Vsaka tekma je zgodba zase, a namen kakopak ostaja nespremenjen. Spet želimo biti uspešnejši in se uvrstiti v naslednji krog kvalifikacij za ligo Europa."

Članki iz rubrike