zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

am
am
0 24.11.2014 20:53:42

Ljudski klub na pomoč babici

Španski prvoligaš Rayo Vallecano je navdušil domačo in evropsko javnost, s tem ko je izdatno priskočil na pomoč obubožani starki iz soseščine.

Madridska četrt Vallecas že od nekdaj velja za socialistično, skorajda anarhistično oazo (ali pekel, odvisno od okusa) upora proti oblastem, pa naj gre za nekdanjo diktaturo generala Franca ali za aktualno kraljevino. Tamkašnji klub Rayo Vallecano pa velja za institucijo, ki smbolizira te vrednote in združuje podobno misleče ljudi. 

Kultni Rayo je tako izrazito ljudski klub in ni posebno presenečenje, da se je hitro odzval na klic v sili. Prav v omenjeni četrti je španska policija izselila 85-letno ženico, ki je brez stanovanja ostala zaradi nespametnosti sina, ki je prav z nepremičnino jamčil za svoje tvegane posle in pri njih izgubil vse. In klub jih je hitro priskočil na pomoč. 



"Ni nam prišlo niti na misel, da bi zgolj gledali in da ne bi storili ničesar. To bi bilo preprosto v nasprotju s tistim, v kar vsi skupaj verjamemo," je dejal trener Paco Jemez. "Vsi smo priskočili na pomoč: vodstvo kluba, strokovni štab in nogometaši, s skupni močmi pa smo hitro našli rešitev," je še pojasnil. Kaj je ne bi našli, ko pa je Rayo znan po tem, da pod svoje okrilje najrajši vzame strokovnjake in igralce, ki živijo v skladu s klubsko filozofijo. 

Tako so pljunili v roke, zbrali sredstva in ženici, ki je za nameček dolgoletna navijačica Raya, hitro priskrbeli novo stanovanje. Pa ne samo to, obvezali so se, da bodo do njej smrti plačevali najemnino. "Pri tem pa vsi skupaj iskreno upamo, da bo dočakala 120 let," je še dodal Jemez in skupaj s svojimi varovanci ter z nadrejenimi navdušil vse dobre ljudi daleč naokoli.

Članki iz rubrike