franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 09.07.2015 15:18:04

SLASK - CELJE: Smo teden dni pred njimi

Arsen Perić
Čeprav so v žrebu kvalifikacij za ligo Europa že na začetku dobili zelo težkega nasprotnika, so si Celjani želeli na prvem obračunu zagotoviti dobro izhodišče. To jim ni uspelo, doma so izgubili z 0:1, zato je na vrsti plan B.

Slask Wroclaw je na Areni Petrol sicer uspel zmagati, toda vtis ostaja, da bi Štajerci z drugačnim pristopom lahko obrnili tekmo v svojo korist. V dvoboj proti sicer na papirju močnem – ki pa je bil na prvem dvoboju vse prej kot to – nasprotniku pa so na žalost krenili preveč prestrašeno, preveč zadržano. Tako kot na finalni tekmi pokala proti Kopru v prejšnji sezoni in tako kot na odločilni tekmi za naslov prvaka proti Mariboru v Ljudskem vrtu. Celjanom se je še tretjič zapored na zelo pomembni tekmi zgodilo, da so odigrali preveč mehko, premalo angažirano in predvsem premalo pogumno.

A dobro, prva tekma je preteklost, na srečo Štajercev obstaja še povraten obračun, na katerem lahko popravijo vtis, tudi napredovanje ni izključeno. Predvsem če bodo odigrali tako kot v drugem polčasu, ko so bili boljši nasprotnik. "Tja ne gremo z belo zastavo, ker to ne bi bilo športno. Na prvi tekmi smo videli vso njihovo moč. So agresivni, dinamični. Toda tudi mi smo našli svoje rezerve. Predvsem moramo dobro zaključevati protinapade, ki se nam bodo ponudili, kot so se nam na prvi tekmi. Da se nam ne bo zgodilo, da bomo namesto našega zaključka ponudili njim priložnost za protinapad," je na začetku povedal Simon Rožman, ki pravi, da s svojimi varovanci ne čuti pritiska: "Mi že pred prvo tekmo nismo čutili pretiranega pritiska. Enostavno se je v prvi tekmi pokazala razlika v kakovosti, v agresivnosti. Zagotovo bo na Poljskem petnajst, dvajset tisoč fanatičnih navijačev, in če fantje želijo igrati na višji ravni, se bodo morali tudi na to navaditi. Toda manjkajo nam izkušnje."


DRUGAČNA PSIHOLOŠKA PRIPRAVA
Prav pristaši Slaska, ki so eni najbolj glasnih in vernih na Poljskem, bodo verjetno glavno orožje dvakratnih poljskih prvakov, pred takšnim vzdušjem so klecnile noge tudi izkušenejšim ekipam od celjske. Psihološka priprava bo tako ključnega pomena. "Kar zadeva psihološko pripravo, bomo zagotovo velik del časa posvetili prav temu segmentu. Poskušali bomo z znanimi metodami nogometaše pripraviti na to, kar jih čaka. Toda na nekatere stvari se lahko opozarja, se o njih govori, druge pa je enostavno treba izkusiti. Glede na to, da izkušenj nimamo, upam, da se bomo hitro naučili. Poskušali se bomo predstaviti brez treme, pritiska in se pokazati v najboljši luči," je še dejal Rožman.

ŠIROK PROSTOR PO IZGUBLJENI ŽOGI
In kje celjski strateg vidi priložnost svoje ekipe? "Slask je zelo kompletna ekipa. Imajo tako kontinuiran napad kot protinapad. Zelo dobri so v posesti žoge, v agresivnosti, to je nek drug kakovostni razred v primerjavi s tistim, ki ga lahko spremljamo v slovenski ligi. Ampak tako kot vsaka druga ekipa so tudi Poljaki ranljivi. Po izgubljeni žogi pustijo veliko prostora in verjamem, da lahko prav tu iščemo našo priložnost," je razkril najmlajši strateg v slovenski prvoligaški konkurenci. Trener v prejšnji sezoni drugouvrščene ekipe slovenskega prvenstva pa vidi še eno prednost Celjanov, skritega ima še enega asa v rokavu. "Poglejte, smo teden dni pred njimi v pripravah, teden dni prej smo začeli s treningi. In če se bo tekma odvijala po naših željah, če bomo ostali dlje časa rezultatsko blizu, potem bomo imeli v zadnjih petnajstih minutah zagotovo več moči kot oni, kar bi lahko izkoristili," je zaključil Rožman.

Članki iz rubrike