franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 09.07.2015 15:26:26

ČUKARIČKI - DOMŽALE: Strah nikdar ne prinese nič dobrega

alesfevzer.com
Ne, izhodišče res ni dobro. Glede na izkušnje iz preteklosti je celo naravnost katastrofalno. Domžalam grozi še osmi zaporedni evropski poraz in posledično četrto predčasno slovo od Evrope. Ne glede na vse pa so se nogometaši nekdanjega prvaka v Srbijo odpravili precej samozavestni.

Domžalčani so na prvi tekmi s Čukaričkim prikazali dva dokaj različna obraza. V prvem polčasu tekme, ki se je končala z 1:0 za goste iz Beograda, so bili bledi kot že dolgo ne. Bili so povsem nerazpoloženi za igro in dejansko je bilo le vprašanje časa, kdaj bodo prejeli gol. In so tudi ga. To jih je predramilo in v drugem polčasu bi lahko kljub igralcu manj izenačili.

Imel sem občutek, da nekateri igralci na prvi tekmi niso bili željni igre in niso hoteli imeti stika z žogo, da ne bi bili oni tisti, ki bi storili napako. To je treba spremeniti, saj se s strahom nikoli ne zgodi nič dobrega. Naš cilj je, da se tekma odvije tako, kot se je v drugem polčasu v Domžalah.

Nadaljevanje tekme je bilo neprimerno boljše od začetka, toda ne glede na vse je bil Čukarički tisti, ki je slavil. In si priigral odlično izhodišče pred povratno tekmo. Za Domžale pa so stvari precej bolj zapletene.

Dejansko bi jim moralo uspeti nekaj, kar jim doslej ni velikokrat. Zgodovina beleži 23 njihovih evropskih tekem, toda tudi zgolj pet zmag na gostovanjih. Zadnja je precej stara, datira v leto 2008, toda tedaj je bil nasprotnik precej lažji: luksemburški klub F91 Dudelange.

TVEGANJE, KI GA JE TREBA SPREJETI
"Takoj po prvi tekmi smo vsi skupaj hitro prišli do spoznanja, da nismo odigrali tako, kot bi morali in kot bi lahko. Zato smo si že tedaj želeli, da bi povraten obračun prišel kar najhitreje. Zdaj je pred nami, mi pa smo odločeni popraviti vtis in si zagotoviti napredovanje," pravi bočni branilec Nejc Skubic, ki na prvi tekmi zaradi kazni ni igral, zdaj pa je Luki Elsnerju spet na voljo. Ta se zagotovo zaveda, da bo njegova ekipa potrebovala eno najboljših predstav v zadnjem letu. In morda tudi kakšno napako na tekmečevi strani. Toda pretirane "pomoči" Elsner ne pričakuje.

"Glede na to, da smo se v Domžalah dodobra spoznali, sem prepričan, da podcenjevanja z njihove strani ne bo. Zagotovo nas ne bodo pričakali lahkotno in podlegli miselnosti, da so že v drugem krogu. Gre za klub, ki raste in je ambiciozen, a se nima za velikana. Ne gre pričakovati, da bi šli v tekmo ležerno, zato na tem področju ne gre iskati naše prednosti," je prepričan mladi strokovnjak.

NA BRNIKU SO SE POZDRAVILI S STEVANOVIĆEM

Medtem ko so Domžalčani za svoje navijače organizirali brezplačen avtobusni prevoz do Beograda, so se nogometaši in strokovno vodstvo v srbsko prestolnico odpravili z letalom. Med Brnikom in Surčinom že nekaj časa obratuje redna linija, kar so izkoristili tudi Luka Elsner in njegovi varovanci. Medtem ko so slednji čakali na polet proti Beogradu, so sicer na brniškem letališču naleteli na starega znanca. Nekaj časa jim je tako družbo delal nekdanji nogometaš Domžal Dalibor Stevanović; občasni reprezentant se je po koncu sezone 2014/15 za nekaj časa vrnil domov, zdaj pa je že odpotoval v Rusijo, kjer bo v prihodnje nosil dres Mordovie iz Saranska.

Če se bodo Domžale na Banovem Brdu kljub vsemu veselile napredovanja, bomo brez kančka dvoma priča enemu svetlejših trenutkov v udejstvovanju slovenskih klubov v evropskih pokalih. Vse preveč je bilo namreč epizod, ko so se kolektivi iz deželice na sončni strani Alp predali tako rekoč brez izstreljenega naboja.

"Na prvem obračunu smo padli pod vpliv slovenskega sindroma, čeprav smo na to pred tekmo tudi javno opozarjali," nezadovoljstva ne skriva Elsner in nadaljuje: "Nogomet je v določeni meri igra tveganja, ki ga moraš sprejeti. Če si preveč odgovoren in nočeš imeti žoge v svojih nogah samo zato, da ne bi storil napake, se bodo napake zagotovo vrstile. Imel sem občutek, da nekateri igralci na prvi tekmi niso bili željni igre in niso hoteli imeti stika z žogo, da ne bi bili oni tisti, ki bi storili napako. To je treba spremeniti, saj se s strahom nikoli ne zgodi nič dobrega. Naš cilj je, da se tekma odvije tako, kot se je v drugem polčasu v Domžalah. Če bomo prvi dosegli gol, sem prepričan, da bo tekma veliko bolj živa, kar nam zagotovo ustreza bolj kot nasprotniku." 

PRVAK NAZAJ Z DOPUSTA
Kljub zmagi v Sloveniji so pred povratno tekmo v taboru Čukaričkega previdni. "Domžale so dobra ekipa, ki je skupaj dve leti, kar je prednost našega tekmeca. Zato tudi pričakujem težko tekmo," poudarja trener srbskega prvoligaša Vladan Milojević in nadaljuje: "Najpomembneje je to, da nimamo kadrovskih težav. Staniša Mandić (mladi reprezentant, ki je s Srbijo osvojil naslov svetovnega prvaka do 20 let, op. a.) se je vrnil z dopusta, Obeng Regan pa je dobil zdravniško dovoljenje za nastop. Ne glede na vse zelo spoštujemo nasprotnika, toda ne bojimo se nikogar. Potrudili se bomo, da bomo prišli v drugi krog. In ker smo edini klub, ki bo v četrtek igral v Beogradu, vse ljubitelje nogometa pozivam, naj pridejo na tekmo."

Članki iz rubrike