zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

nu
nu
0 20.07.2015 07:55:27

Prvi krog, prvi stavniški škandal?

V Srbiji se je, tako kot v Sloveniji, prvenstvo šele dobro začelo, prah pa, drugače kot v Sloveniji, že dviguje izjemno sumljiva zmaga Crvene zvezde na moštvom OFK Beograd.

Faktografsko poročilo tekme, ki sta jo ekipi iz prestolnice odigrali v nedeljo zvečer, pravi, da smo na njej videli velik preobrat. OFK Beograd je prvi polčas dobil z 2:0, nato pa je Crvena zvezda zaigrala kot prerojena, med 48. in 58. minuto dosegla kar štiri zadetke in zmagala z zelo visokih 6:2

Čeprav se take stvari v nogometu dogajajo, je bil potek, kakršnega imajo stavci zelo radi, sumljiv že sam po sebi. Kot pravijo vsi, ki so si tekmo ogledali, je bilo dodatno sumljivo dogajanje na igrišču. No, najbolj sumljivo pa je bilo dogajanje na stavnicah, ki je močno prekoračilo meje normalnega in zbudilo pozornost tako v Srbiji kot na sedežu Uefe. 


"Imamo informacijo, da je bila tekma pod lupo krovne evropske organizacije. Uefa nam bo kmalu poslala poročilo, šlo pa je za nenavaden rezultat, ogromne kvote, gibanje izida, zadetke in seveda ogromna števila vplačil," je pojasnil Milivoj Mirkov, komisar za integriteto tekmovanj na ozemlju Srbije. 

Mirkov je na ukaz vodstva srbske nogometne zveze tudi sam sprožil takojšnjo preiskavo in verjame, da bi se na podoben način morali vključiti organi pregona. "Izkušnje me učijo, da je zadeva na tak način uspešnejša, videli pa bomo, v kolikšni meri se bodo odzvali srbski organi," je še dejal in poudaril, da bi se v zadevo utegnil vključiti tudi Interpol.

Ob tem je bil zelo zgovoren komentar Aleksandra Šapića, nekoč odličnega vaterpolista, danes predsednika občine Novi Beograd, sicer pa navijača Crvene zvezde. "To je velika sramota za ta klub. Kot bedaki se obremenjujemo ob spremljanju tekem, mojstri pa gredo lepo iz 1 v 2, ker jim to ni dovolj pa za nameček presežejo 7+," je dejal v nedvoumnem stavniškem jeziku. 

Članki iz rubrike