pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
0 09.02.2016 16:14:31

Bogastvo in še žepnina: Razkrili (propadlo) pogodbo med Realom De Geo!

Javnost je danes v vpogled dobila pogodbo, ki sta jo tik pred koncem poletnega prestopnega roka podpisala madridski Real in vratar David De Gea.

Kot zagotovo veste, je pogodba nato postala nična, kajti Real ni uspel pravočasno oddati papirjev, ki jih je podpisal z Manchester Unitedom in ki bi jih moral ob prestopu iz tega kluba oddati za registracijo pri vodstvu španske lige ter španske zveze. Vseeno pa se je do nesojenega dogovora o sodelovanju dokopal sloviti Football Leaks.

Portugalska spletna stran, ki v zadnjem času redno objavlja zaupne dokumente, je tako objavila tudi tega, s tem pa razkrila kopico zanimivih podrobnosti. Na prvem mestu predvideno plačo, in sicer bi španski čuvaj mreže po tej pogodbi na sezono zaslužil 11,8 milijona evrov bruto. Na račun bi torej dobil dobro polovico tega zneska.



Iz pogodbe je razvidno zelo zanimivo dejstvo, kako Real (verjetno pa tudi podobni klubi) izplačuje take zneske. De Gei je bil obljubljen v dveh enakih obrokih, torej z izplačilom dvakrat na leto, ob tem pa bi vratar prejemal tudi običajen mesečni prihodek za sprotne izdatke, in sicer dodaten drobiž v višini 6000 evrov na mesec.

Zelo zanimivi so tudi členi, ki jasno določajo trženje podobe in tudi objave na družabnih omrežjih. Če ste morda mislili, da nogometaši to počnejo iz čistega veseljater iz želje komunicirati z nami in vami, se seveda motite. De Gea (tako kot verjetno tudi drugi) je imel natančno določene objave, komentarje, fotografije in video posnetke. 

Članki iz rubrike