stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

sta
sta
0 02.03.2024 21:12:58

Liverpool se je rešil v deveti minuti dodatka

Profimedia
Nogometaši Liverpoola bodo po 27. krogu vodilno moštvo angleške nogometne lige. Miren vikend so si zagotovili z zmago 1:0 na gostovanju v Nottinghamu, do katere so prišli šele v deveti minuti sodniškega dodatka, ko jih je odrešil gol Darwina Nuneza, ki se je v ekipo vrnil po treh tekmah odmora zaradi poškodbe, v igro pa vstopil v drugem polčasu.

Dolgo časa je kazalo, da bodo varovanci Jürgena Kloppa ponudili možnost prvima zasledovalcema, Manchester Cityju in Arsenalu, da ga z morebitnima zmagama v nedeljo oziroma ponedeljek prehitita. V igri kljub veliki terenski premoči niso imeli pravih idej, posledica tega je bila, da niso imeli niti priložnosti, domači so bili celo nevarnejši, dve lepi priložnosti je zapravil Anthony Elanga. A na koncu so vendarle izkoristili neodločnost domače obrambe in se veselili gola.

Ob koncu igralnega časa je do točk v Lutonu prišla tudi četrtouvrščena Aston Villa. Z goloma Ollieja Watkinsa je po polčasu vodila z 2:0, a nato dovolila, da domači izenačijo. Do 89. minute je bilo videti, da se bosta ekipi razšli z neodločenim izidom, a je takrat Lucas Digne poskrbel, da so vse tri točke odšle v Birmingham.

Pomembno zmago v boju za uvrstitev med najboljše štiri ekipe in lovu na Aston Villo je dosegel Tottenham, še posebno, ker se je v 60. minuti londonskega dvoboja proti Crystal Palaceu znašel v zaostanku. Toda do konca tekme je dosegel tri gole, od 77. do 88. minute so se med strelce vpisali Timo Werner, Cristian Romero in Son Heung-min.



Evertonu so med tednom vrnili štiri od vzetih desetih točk zaradi finančne nediscipline in navijači so upali, da jih bo to podžgalo na igrišču. A jih očitno ni dovolj, saj so na domačem igrišču izgubili proti West Hamu z 1:3. V prvem polčasu, ki se je končal brez golov, so zapravili enajstmetrovko, Beto se je nato za zapravljeno priložnost oddolžil z golom za vodstvo, po izenačenju pa brez točke ostali v sodnikovem dodatku. V njegovi prvi minuti je goste v vodstvo popeljal Tomaš Souček, v peti pa je zmago potrdil Edson Alvarez.

Zmagovalnega ritma še vedno ne najde Chelsea. Čeprav je na gostovanju pri Brentfordu vodil z 1:0, pa je nato moral reševati točko. Končni izid 2:2 je postavil Axel Disasi.

Newcastle je Wolverhampton premagal s 3:0, z enakim izidom je bil Fulham boljši od Brightona.

Izidi, 27. krog:
- sobota, 2. marec:
Brentford - Chelsea                   2:2 (0:1)
Everton - West Ham                    1:3 (0:0)
Fulham - Brighton                     3:0 (2:0)
Newcastle - Wolverhampton             3:0 (2:0)
Nottingham Forest - Liverpool         0:1 (0:0)
Tottenham - Crystal Palace            3:1 (0:0)
Luton Town - Aston Villa              2:3 (0:2)

- nedelja, 3. marec:
14.00 Burnley - Bournemouth
16.30 Manchester City - Manchester United

- ponedeljek, 4. marec:
21.00 Sheffield United - Arsenal

Članki iz rubrike