oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

STA/nu
STA/nu
0 24.09.2014 18:12:56

Portoval ostaja zaklet za Olimpijo

Nikola Miljković
Olimpija v uvodnih osmih tekmah ni poznala poraza, spoznala pa ga je proti do zdaj predzadnji ekipi prvenstva Krki.
Čeprav si je priigrala številne priložnosti in tudi enajstmetrovko, ki pa jo je zapravila, je na koncu ostala praznih rok.

Tako ostaja pri dejstvu, da so Ljubljančani v prvoligaški konkurenci še naprej brez točk na Portovalu in v Zavrču. Na drugi strani so Dolenjci vpisali drugo zmago, prvo po drugem krogu.

Novomeščani so v uvodu tekme presenetili goste in povedli že v četrti minuti, ko je po podaji Danijela Rašića zadel Josip Fuček. Olimpija je po prejetem zadetku pritisnila proti domačim vratom, Nik Omladič je nevarno streljal v deseti minuti, a je ostalo pri vodstvu domačih, tako kot po poskusu Miha Zajca malce pozneje. Po njegovem prostem strelu se je izkazal vratar Tomislav Pelin.

V 14. minuti je iz bližine na začudenje gledalcev zgrešil še Nemanja Mitrović, tri minute pozneje pa so Ljubljančani prišli do najstrožje kazni. A tudi te priložnosti niso izkoristili, saj je Pelin strel Andraža Šporarja obranil. Ljubljančani so imeli na voljo tudi številne udarce iz kota, a niti teh niso znali unovčiti.

V 30. minuti je bil le malce premalo natančen Omladič z roba kazenskega prostora, deset minut pozneje pa je bil Pelin dobro postavljen po strelu Filipa Valenčiča z glavo. Sledilo je še nekaj nenatančnih poskusov Ljubljančanov (Darijan Matić, Šporar, Boban Jović) in eden Novomeščanov (Nikola Žižić).

Uvod drugega polčasa je minil v pobudi Ljubljančanov, a so bili Novomeščani tisti, ki so v 57. minuti povedli z 2:0. V kazenskem prostoru je najprej do strela prišel Fuček, žoga se je odbila do Danijela Dežmarja, ki je zadel s približno desetih metrov.

Deset minut pozneje je Pelin ustavil nov Šporarjev poskus, v 77. minuti pa še strel Nika Kapuna. V 87. minuti pa so Ljubljančani le premagali Pelina, uspešen je bil Marko Vukčević, a je bil to le kozmetični popravek izida.

Krka bo v 11. krogu prihodnji ponedeljek gostovala v Gorici, Olimpija pa bo dva dni prej gostila Koprčane.


Krka - Olimpija 2:1 (1:0)

Novo mesto, stadion Portoval, gledalcev 400, sodniki: Skomina (Koper), Vidali (Gračišče) in Patarić (Izola).
Strelci: 1:0 Fuček (4.), 2:0 Dežmar (57.), 2:1 Vukčević (87.).
KRKA: Pelin, Žižić, Vučkić, Buden, Fuček, Jurić, Dežmar (od 80. Carević), Rašić, Welbeck, Perić (od 90. Palić), Kastrevec (od 83. Šaban).
OLIMPIJA: Ivačič, Spahija, Bajrić (od 62. Fink), Mitrović, Jović, Kapun, Matić, Zajc, Omladič (od 85. Vukčević), Valenčič (od 62. Đurković), Šporar.
Rumeni kartoni: Rašić, Šaban; Spahija, Šporar.
Rdeči karton: /.

Članki iz rubrike