nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 08.12.2014 19:30:18

Zavrč: Eksodus epskih razsežnosti

V haloškem prvoligašu je ostalo le osem igralcev iz jesenskega dela sezone.

Boris Sambolec, Nikola Šafarić, Dino Kresinger, Ivan Antolek, Sandi Čeh, Marko Roškar, Matija Kristić, Ante Mrmić, Jure Srnec, Alan Hočevar, Andrej Dugolin, Robert Brdar, Lovro Benić, Dario Jertec in Nenad Dedić. To so igralci, ki so v prvem delu sezone branili barve Zavrča oziroma so bili člani prvoligaša iz Haloz, a zdaj niso več. Zadnjim petim se je vodstvo kluba za sodelovanje zahvalilo že pred zadnjo letošnjo preizkušnjo v Velenju, ostalim po polomu z Rudarjem.

POCENITI, POMLADITI
Vsekakor lahko govorimo o eksodusu epskih razsežnosti, česa takega slovensko prizorišče ne pomni, toda alfa in omega kluba Miran Vuk pojasnjuje: »Osnovni namen je poceniti in pomladiti ekipo. Glede na to, da je položaj na lestvici dokaj varen, bomo priložnost ponudili obetavnim fantom in pripravljali ekipo za prihodnjo sezono. Zaradi tega smo se v prvi vrsti zahvalili nekaterim dražjim in izkušenejšim igralcem.«

Od aktualne zasedbe je v klubu ostala le osmerica, ki jo sestavljajo Marko Ranilović, Matija Kovačić, Tomi Datković, Dejan Polić, Lovro Cvek, Doris Kelenc, Jure Matjašič in Karlo Težak. »Njim smo že pridružili devet novih,« je pristavil Miran Vuk in v nadaljevanju razkril imena.


V NAPADU TOMISLAV KIŠ
Podrobnejšim spremljevalcem nogometnega dogajanja pri južnih sosedih je gotovo najbolj znan Tomislav Kiš, ki je jesen v dresu hrvaškega drugoligaša Gorice odigral kot posojen igralec Hajduka, takšen bo tudi njegov status v Zavrču. Nova moč je tudi Ante Mitrović, ki smo ga spoznali v dresu Kopra, novi člani kluba pa so postali še mladi Hrvati Ivan Novoselec, Toni Brzoja, Luka Petanjek, Ed Kevin Kokorović in Josip Balić ter Rok Zorko iz Podvincev in Blaž Dobaj iz Aluminija. V prihodnjih dneh lahko pričakujemo še nekaj prihodov, o dveh morebitnih okrepitvah se Miran Vuk pogovarja tudi s predstavniki zagrebškega Dinama.

V zadnjem času se je kar precej govorilo tudi o nadaljnji usodi trenerja Željka Orehovca, znana bo 17. decembra na UO kluba.

MLADINCI OSTAJAJO
Sprva smo poročali, da naj bi bili med tistimi, ki zapuščajo klub, tudi nekateri mladinci, toda to ne drži. Peterica Nikola Kolarek, David Magdić, David Županić, Luka Domjan, Branimir Špicar tako še naprej ostajajo v Zavrču.

Članki iz rubrike