Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

rb
rb
0 16.12.2014 14:24:05

Fajić morda v dresu Dinama

V Ljudskem vrtu v teh dneh ni slišati zvoka, ki ga proizvede udarec po nogometni žogi. Na pomožnem igrišču za vzhodno tribuno prevladuje mir. Ante Šimundža in njegovi varovanci se bodo pod Kalvarijo vrnili 4. januarja, a vseh, ki so jeseni igrali v vijoličastem dresu, skoraj gotovo ne bo, prav tako lahko pričakujemo nove obraze.

Zdi se, da bo zimski prestopni rok pri dvanajstkratnih slovenskih prvakih precej razgiban in da se bo dogajalo v obeh smereh. Kar zadeva prihode, je za zdaj jasno, da je pogodbo z vijoličastimi podpisal Erik Janža, toda negotovo ostaja, kdaj se bo pridružil ekipi. Če bodo Domžalčani in Mariborčani dosegli dogovor, se bo to zgodilo že januarja, v nasprotnem primeru poleti pred začetkom sezone 2015/16. Kot morebitni novi moči vijoličastih se že nekaj časa najbolj pogosto omenjata Benjamin Verbič in Domen Črnigoj, prav tako je skoraj nemogoče preslišati, da naj bi se klub iz štajerske prestolnice zanimal tudi za Gregorja Bajdeta, že dolgo se govori tudi o Niku Omladiču, ki je v preteklih mesecih zavračal podaljšanje sodelovanja z Olimpijo.

Glede odhodov ostaja najbolj vroč Petar Stojanović. O snubcih je bilo že veliko povedanega in napisanega, po naših informacijah se je v boj za 19-letnega mladeniča pridružil tudi nemški prvoligaš Wolfsburg. Kako se bo zgodba z novopečenim slovenskim reprezentantom razpletla, je kakopak nemogoče predvideti, a bržčas ni povsem izključen scenarij, da bo v vijoličastem dresu igral tudi v nadaljevanju sezone in da se bo do poletja pripravil teren za res odmeven in bogat prestop.

Nadvse zanimivo bo videti, kako bo potekala zgodba z Nusmirjem Fajićem v glavni vlogi. Ker je izgubil status prvokategornika, je vsekakor najbolj logično pričakovati odhod. »Zanesljivo odhajam. Znano je, da se glede nekaterih stvari s klubom nismo dogovorili, tako da je odhod najboljša rešitev. Mislim, da sem najbližje selitvi v Nemčijo ali Avstrijo,« je Nusmir Fajić pred časom zaupal bosanskim medijem. V Ljudskem vrtu odhodu sicer odličnega napadalca, ki na stranskem tiru ni zaradi igralskih sposobnosti, ne nasprotujejo, toda bojda vztrajajo pri odškodnini. Nedolgo nazaj smo omenjali, da naj bi se za njegove usluge zanimal nek kitajski prvoligaš, a medtem je menda najbolj aktualna postala selitev v Belorusijo. Naši viri so nam namignili, da naj bi bil zahtevano nadomestilo pripravljen plačati Dinamo iz Minska, ki je v domovini že nekaj časa v senci BATE Borisova, in da potemtakem nikakor ni izključeno, da se bo napadalec iz Bosne in Hercegovine preselil na Vzhod.

BITON ZANIMIV ZA KLUBA IZ DOMOVINE
Negotov ostaja tudi nadaljnji status Davida Bitona. Izraelski napadalec, ki ima pod Kalvarijo status posojenega igralca Standarda iz Liegea, je potreboval kar nekaj časa, da se je privadil na novo okolje. Priložnosti, ki jih je dobival, ni izkoriščal najbolje, tudi sreča ni bila njegova zaveznica, saj žoga ni in ni hotela v mrežo. V končnici jeseni je vendarle pokazal, da »ima nekaj« in športni direktor Zlatko Zahović se bojda še vedno ni odločil, ali ga bo zadržal v vijoličasti družini in mu omogočil, da svoje sposobnosti pokaže tudi po pripravah pod vodstvom Anteja Šimundže. A kaj lahko bi tudi odšel, po naših informacijah bi ga v svoje vrste rada privabila dva kluba iz njegove domovine. O zanimanju Hapoela Beer Sheve smo že poročali, najboljšo reklamo pa si je Dudu vsekakor naredil s fantastičnim golom na pokalni preizkušnji proti Krki, ki je bil v Izraelu deležen precejšnje pozornosti. Po tej tekmi naj bi se tudi vodilni možje Beitarja iz Jeruzalema odločili, da ga bodo poskušali privabiti v svoje vrste.

Članki iz rubrike