franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 22.12.2014 10:31:36

Z Nizozemci že dogovorjen

facebook
Vse bolj se zdi, da je Valon Ahmedi že odigral zadnjo tekmo za Celje.

Celjani imajo v tem trenutku veliko oboževalcev, s klubom, ki domuje v Areni Petrol, se v teh dneh spogleduje tudi nizozemski prvoligaš Heerenveen. Seveda z jasnim ciljem: »suniti« mu želi enega njegovih najboljših posameznikov.


Valon Ahmedi je bil zagotovo eno najprijetnejših presenečenj prvega dela sezone v 1. SNL. Nogometaš, ki je v Slovenijo prišel skozi stranska vrata, se je iz nepoznanega fanta prelevil v enega od zvezdnikov tukajšnjega nogometnega plesa. Je med najboljšimi posamezniki, ki igrajo v Prvi ligi Telekom Slovenije, in morda celo najboljši tujec med vsemi. Vsaj v tem trenutku.

STO TISOČ ZA POSODO?
Zaradi tega niti ne čudi, da so zanimanje zanj pokazali tudi številni klubi iz močnejših prvenstev. Heerenveen, desetouvrščeni klub nizozemskega prvenstva, ni edini, je bil pa do zdaj z naskokom najbolj konkreten. Po naših informacijah se je Ahmedi v preteklih dnevih celo mudil na Nizozemskem, se tam pogovarjal z vodilnimi možmi kluba in se z njimi tudi načeloma dogovoril. No, toda zadnjo bodo imeli seveda Celjani, ki pa za zdaj ravno ne prekipevajo od navdušenja nad ponudbo, ki je na mizi.

V prvi vrsti, ker si želi Heerenveen uvodoma Ahmedija le izposoditi, in sicer do konca sezone. Nato pa: ali ga bodo dokončno odkupili, če bodo zadovoljni z njim, ali pa ga bodo "vrnili" nazaj v mesto ob Savinji. Toda tam bi raje videli, če bi Nizozemci iz ponudbe umaknili polletno posodo, za katero menda nudijo 100 tisoč evrov, in bi za 20-letnika kar takoj plačali polno odškodnino, ki naj bi se vrtela okoli 400 tisoč evrov. No, časa za pogovore je še dovolj, zimski prestopni rok se bo uradno začel šele prihodnji mesec, čeprav je res, da želijo pri Heerenveenu celotno zgodbo zaključili kar najhitreje. Jasno v želji, da bi Ahmedi njihov član postal še pred odhodom na priprave v Španijo, kamor bodo nogometaši odpotovali na začetku januarja.

"Z Ahmedijem smo sklenili dogovor, še vedno pa čakamo na odgovor njegovega kluba," je Hans Vonk, nekdanji južnoafriški reprezentančni vratar in danes direktor Heerenveena, potrdil, da zgoraj zapisane besede niso zgolj blebetanje v prazno.

OPRAVIČIL NOŠENJE ŠTEVILKE 10
V Ohridu rojeni mladi reprezentant Albanije, ki je odrasel v Castellanzi v Italiji, bi torej že po pol leta lahko pomahal Sloveniji v slovo. No, jasno je, da njegov cilj nikdar ni bil, da bi tukaj ostal desetletje. Südtirol je zapustil, ker si je želel redno igrati, v Celju je to tudi dobil. Ker talent pri njem nikdar ni bil sporen, že pred leti se je v Italiji o njem govorilo kot o precej nadarjenem nogometašu, je v Celju hitro zablestel v vsem svojem sijaju. Na 19 prvoligaških tekmah je več kot opravičil nošenje kultne številke 10, ki so mu jo zaupali v Celju, ob tem je zabil tudi pet golov in sodeloval pri akcijah za številne druge.

Članki iz rubrike