zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 07.01.2015 08:34:34

Bo Šporar postal novi Berić?

Nikola Miljković
Olimpija bi pred nadaljevanjem sezone vendarle utegnila ostati brez najmočnejšega orožja.

Dobili smo namig, da obstaja možnost, da bi Andraž Šporar kariero nadaljeval pri severnih sosedih, v svoje vrste ga skuša privabiti graški Sturm.


Je Andraž Šporar že odigral svojo zadnjo tekmo v dresu Olimpije? To je vprašanje, ki se mu je po koncu prvega dela sezone tako rekoč nemogoče izogniti. Iz preprostega razloga, ker je že dalj časa nemogoče preslišati namigovanja o tem, da bi lahko kariero nadaljeval v tujini.

Kar nekaj je evropskih klubov, ki 20-letnega napadalca spremljajo že dalj časa, toda do nedavnega dovolj konkretne ponudbe v Stožice ni bilo. Gotovo tudi zato, ker je Izet Rastoder v preteklosti večkrat poudaril, da se z "drobižem" niti po naključju ne namerava zadovoljiti. Oziroma da bo za predčasni odhod svojega bisera zahteval pravo malo bogastvo.

Slišati je bilo, da bi ga zadovoljil le znesek, višji od dveh milijonov evrov, toda zdi se, da so se razmere vmes nekoliko spremenile. In da je prvi mož Olimpije spoznal, da tako visoke številke ob krizi, s katero se je prisiljeno ukvarjati tudi nogometno tržišče, odganja kupce.

Gradčani naj bi bili pripravljeni odšteti okrog milijon evrov odškodnine, hkrati so menda Ljubljančanom pripravljeni odstopiti delež od nadaljnje prodaje Andraža Šporarja.

Da je zanimanje za Andraža Šporarja veliko, v zmajevem gnezdu ne skrivajo, vendar so na prihode (pretirano) bogatih snubcev čakali zaman, po naših informacijah pa so zdaj s predstavniki zainteresiranega kluba naposled sedli za isto mizo. 

Gre za klub iz soseščine. Dobili smo namig, da naj bi pred dnevi Ljubljano obiskal generalni menedžer Sturma Gerhard Goldbrich, ki išče primerno zamenjavo za najboljšega strelca graških črno-belih Marka Djuricina, ki je v jesenskem delu prvenstva dosegel 11 golov.

Dvaindvajsetletni sin srbskega očeta in avstrijske matere bo prestopil v Salzburg ali v angleškega drugoligaša Brentford, ki je menda v boljšem položaju od aktualnih avstrijskih prvakov, saj naj bi ponujal celo okrog tri milijone evrov odškodnine.

Ker so imeli v Gradcu odlično izkušnjo z Robertom Berićem, seveda ni presenečenje, da so se ozrli po slovenskem prizorišču in na radar dobili Andraža Šporarja. S prepričanjem, da bi bil pravšnji naslednik Marka Djuricina in tudi aktualnega napadalca Rapida iz Krškega, vendar je hkrati jasno, da nekdanji klub Darka Milaniča z milijoni ne bo razmetaval.

Še več, skoraj prepričani smo, da Gradčani nočejo niti pomisliti, da bi odšteli več kot okrogel milijon, kolikor jih je stal tudi prihod Roberta Berića iz Ljudskega vrta. Za Izeta Rastoderja je to vsekakor premalo, toda Avstrijci, ki so po jesenskem delu sezone na petem mestu na lestvici, ga menda skušajo omehčati z dokaj zajetnim deležem od nadaljnje prodaje Andraža Šporarja.

Če jim bo uspelo, bo bržkone znano že v prihodnjih dneh. Kako se bo vse skupaj razpletlo, je kakopak nehvaležno napovedovati, toda sklenitev posla bojda ni izključena v tolikšni meri, kot bi človek morda pomislil v prvem trenutku ...

Članki iz rubrike