franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

bo
bo
0 14.01.2015 10:52:28

Pri haloškem prvoligašu vse v znamenju novosti

Drago Wernig - TAKA
Čeprav je do konca januarskega prestopnega roka še kar nekaj časa, je že zdaj jasno, da bo Zavrč tisti, ki bo med zimsko tržnico doživel največ sprememb.

V prvi vrsti zaradi tega, ker je uprava po koncu prvega dela izhodna vrata odprla številnim nogometašem. Tudi dozdajšnji prvi trener Željko Orehovec se je moral posloviti od klopi, čeprav rezultati niso bili slabi, Zavrč je navsezadnje solidni peti.

In kako zapolniti nastale vrzeli? Jasno, s prihodom novih obrazov. Kdo bo spomladi v rokah držal trenersko palico, že nekaj časa ni skrivnost: Ivica Solomun. Na včerajšnji tiskovni konferenci pa so Zavrčani potrdili tudi kar 12 prihodov. Pravijo, da je najbolj zanimiv igralec Tomislav Kiš. Gre za 20-letnega Zagrebčana, ki je pozneje odšel v Split in tam za Hajduk na 36 tekmah zabil sedem golov. V tej sezoni je bil posojen vodilnemu hrvaškemu drugoligašu HNK Gorici, tam je dosegel 11 zadetkov. Zanj so se menda ogreli številni klubi, a v Zavrču pravijo, da jim je dal besedo in jo tudi držal.



Završki novinci so tudi nekdanji član Celja in Nafte Miha Korošec, mlada Slovenca Rok Zorko in Blaž Dobaj, Ante Mitrović, ki je jeseni igral za Koper, ter bolj ali manj neznani Josip Balić, Ivan Novoselac, Antonio Brzoja, Luka Petanjek, Hrvoje Čubić, Mateo Monjac in Luka Leko.

Ljudje iz uprave so se na tiskovni konferenci pohvalili tudi še z eno novostjo: tribuno, ki so jo praktično že zgradili ob svojem nogometnem igrišču. Zaradi gradbenih del je Zavrč jeseni igral na Ptuju, spomladi bo spet doma. To bo zagotovo pozitivna zadeva za malega prvoligaša, kako se bodo znašli številni novinci, pa je nekaj, na kar bo jasno odgovoril šele čas. Vsekakor pa novega trenerja Solomuna čaka veliko dela z uigravanjem dodobra prevetrene zasedbe.

Članki iz rubrike