franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 03.03.2015 12:44:39

Spoštujemo jih, toda ...

Grega Wernig
Miha Zajc je po odhodu Nika Omladiča v Nemčijo prevzel dirigentsko palico v vezni vrsti zmajev in bo tudi na obračunu z večnim tekmecem eden najpomembnejših členov zasedbe Darka Karapetrovića.

Čeprav šteje šele 20 let, nosi v Šempetru pri Gorici rojeni vezist na svojih plečih veliko breme. Na njem namreč sloni igra Olimpije, po navadi je tako, da če igra dobro Miha Zajc, potem igrajo dobro tudi Ljubljančani.

In v letošnji sezoni Zajc igra zelo dobro. V prvih treh krogih je bil še član Celja, za Štajerce, h katerim je bil posojen, je prispeval eno podajo, potem pa se je vrnil v "domače" gnezdo. Skoraj takoj po vrnitvi je postal standardni član začetne enajsterice in v jesenskem delu sezone je za Olimpijo zabil dva zadetka in še trikrat podal za gol. Po zimskem premoru, ko je Olimpija izgubila Nika Omladiča, so mlademu Primorcu zaupali še več vajeti, postal je glavni mislec Ljubljančanov, človek, zadolžen za kreacijo, za to, da dobijo napadalci dovolj uporabnih žog.

In že na prvi tekmi po premoru se je izkazal. Zeleno-beli so slavili s 4:0 v gosteh pri Radomljah, Zajc pa je podal za prvi zadetek, ki ga je zabil še en biser Olimpije Andraž Šporar. "Mogoče je celo boljše, da je bil prvi krog prvenstva prestavljen in da smo za začetek igrali z Radomljami, ki so lažji nasprotnik od Maribora. Da smo lahko videli, pri čem smo, kako funkcionira ekipa. Dokazali smo, da smo v dobri formi, je pa res, da bo tekma z vijoličastimi povsem drugačna," je prestavitev prvega kroga spomladanskega dela pokomentiral Zajc, ki pa se zaveda, da tekma z varovanci Dejana Djuranovića še ne more biti pravi pokazatelj forme: "Ne, seveda ne. Igrali smo z zadnjo ekipo v ligi, ki ni tako kakovostna kot Maribor. Ampak vseeno, začeti prvenstvo z zmago je zmeraj dobro. Dvignili smo si samozavest in tekmo z Mariborom pričakujemo sproščeni." 

861-2-3-zajc1
Grega Wernig


V taboru Olimpije na ves glas poudarjajo, da so Štajerci na večnem derbiju favoriti, vendar da nimajo kaj za izgubiti in da bodo dali vse od sebe, da favoriziranega nasprotnika premagajo. Še več, ne samo, da imajo Ljubljančani Mariborčane za favorite, trener Olimpije Darko Karapetrović je Maribor označil kar za Bayern v slovenskem nogometu. "Mislim, da si Maribor zasluži spoštovanje. Gre za zelo dobro ekipo, to je dokazal s tem, da je igral v ligi prvakov. Spoštovanje si zasluži, a to ne pomeni, da se ga bojimo in da nas bo strah na igrišču. Na zelenici se bosta pomerili dve ekipi in zmagala bo boljša," je o Mariboru spregovoril Zajc, ki pa se s trenerjevo primerjavo ne strinja najbolj: "No, mogoče je v slovenskem prvenstvu res najboljši, ampak vidimo, da mu letos ne gre vse po načrtih. Nima velike prednosti, kot jo ima Bayern v Nemčiji, pravzaprav trenutno sploh ni na prvem mestu. Domžale imajo zelo kakovostno ekipo, podobno tudi Celje, tudi mi jim dihamo za ovratnik. Mislim, da se bodo morali Mariborčani zelo potruditi, če bodo želeli osvojiti prvenstvo." 

V prejšnji sezoni so bili slovenski ljubitelji nogometa kar malce naveličani večnih derbijev. Točno pred enim letom so si namreč obračuni med Olimpijo in Mariborom sledili kot po tekočem traku, med 2. marcem in 2. aprilom so bili odigrani kar štirje (dva v prvenstvu, dva v pokalu). V letošnji sezoni je zgodba drugačna, odigran je bil samo en, tisti v Ljudskem vrtu 4. oktobra 2014, ki je bil prava poslastica in ki se je končal s 3:3.

861-2-3-zajc3 gw
Grega Wernig


"Letos se je odigral samo en derbi, ki je bil zelo dober. Mislim, da bi to lahko bilo dobro vabilo za navijače, da se v čim večjem številu zberejo tudi jutri v Stožicah. Upam, da bo spet dobra tekma, da bo veliko zadetkov in da bo derbi spet odlična promocija za slovenski nogomet," je še dejal Zajc, ki bo na sredini bil velik boj z robustnimi vezisti Maribora, kot sta Filipović in Ndiaye: "V vsaki stvari je nekaj dobrega in nekaj slabega. Res je, da so oni fizično močnejši, a mislim, da smo na prvi tekmi pokazali, kako se zoperstaviti takšnemu nasprotniku. Treba je biti živahen, hiter na žogi in potem je bistveno lažje. Žogo bomo spustili na tla in naj nas potem lovijo."

Članki iz rubrike