franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 04.03.2015 09:04:24

Šeliga: Upam, da si navijači premislijo

Grega Wernig
Če se bo Maribor iz Ljubljane želel vrniti s polnim plenom, bo moral poskrbeti, da bo Aleksander Šeliga klonil vsaj enkrat več kot Jasmin Handanović. Kar pa ne bo preprosta naloga. Ne nazadnje je vratar Olimpije v dozdajšnjem poteku sezone prejel manj golov (14) od svojega štajerskega kolega (20).

Od štirinajstih golov jih je Šeliga tri prejel lanskega oktobra na gostovanju v Ljudskem vrtu, kjer se je atraktivni derbi končal z remijem 3:3. Olimpija je tedaj zmago že držala v rokah, brez nje je ostala v 91. minuti, ko je v polno meril Marcos Tavares. Da bi bilo razočaranje zmajev še večje, se jim nekaj podobnega ni zgodilo prvič. Že večkrat so bili na tekmah z Mariborom na pragu pozitivnega dosežka, pa so tik pred koncem pokvarili vtis.

Zato je bilo prvo vprašanje, namenjeno Aleksandru Šeligi, kakopak na mestu: bo svoje soigralce tokrat v zadnjih minutah še toliko bolj opozarjal, naj bodo previdni? Če bo rezultat seveda za Olimpijo ugoden ... "Saj sem jih že na zadnjem derbiju," je v smehu odgovoril nekdanji reprezentančni čuvaj mreže in dodal: "Drži, nekajkrat se nam je že zgodilo to, da smo na derbijih klonili tik pred koncem. To se v nogometu dogaja, kakopak tudi večjim ekipam, mogoče pa se je nam zgodilo nekoliko večkrat. A smo se, verjamem, iz tega marsikaj naučili. Zato bodite prepričani, da bomo tokrat preklemansko bolj previdni. Res bi bilo škoda, če bi se nam vnovič pripetilo nekaj takšnega kot nazadnje v Ljudskem vrtu."

TUDI MI IMAMO ODLIČNE POSAMEZNIKE
Če je Šeliga prejel manj golov od Handanovića, pa je hkrati dejstvo, da je Maribor zabil več zadetkov kot Olimpija. Hkrati ima v svojih vrstah dva vodilna strelca 1. SNL, na Štajersko se je vrnil še Dalibor Volaš, ki se je že na svoji prvi tekmi veselil hat-tricka. Skratka, Šeligi bo nevarnost pretila s številnih smeri.

"Pa še Mendyja ste pozabili (smeh) ... Maribor ima res vrhunski kader in nevarnost bo pretila od praktično vseh igralcev, ki bodo v vijoličastih dresih pritekli na stožiško zelenico. Ampak namesto hvaljenja tekmeca bom poudaril nekaj drugega: tudi mi imamo nemalo odličnih posameznikov. Zato smo v zadnjih dneh bolj kot o Mariboru razmišljali o sebi," je poudaril Celjan na začasnem delu v prestolnici, ki o tem, kako bi morebitna zmaga Olimpije še dodatno zapletla boj za vrh, ni želel razpredati: "Najprej moramo premagati Maribor, šele potem bomo lahko govorili o čem takšnem."

aleksander seliga
Grega Wernig
VSE SE JE POSTAVILO NA SVOJE MESTO
Če bi obveljal prvotni načrt, bi bil prvi letošnji derbi že za Olimpijo, tako pa so morali zmaji najprej v Radomlje. Jim je prestavitev kaj pokvarila načrte? "Glede na to, kako se je sobotna tekma končala, lahko rečem, da nam je prestavitev dobro dela," je mnenja Šeliga, ki nadaljuje: "Če pa bi se iz Domžal vrnili poraženi … Hja, potem bi bil pogled na odločitev drugačen. Je pa res, da smo se med pripravami dolgo časa osredotočali predvsem na Maribor, nakar je bilo treba misli hipoma preusmeriti v Radomlje. Pa nič hudega, kar danes šteje, je dejstvo, da smo spomladansko premiero dobili s 4:0. Vedeli smo, da nas čaka težka tekma, tako je tudi bilo, čeprav rezultat govori drugačno zgodbo. Smo prevladovali, bili smo boljši, imeli smo priložnosti, ampak zadeli smo pozno. Ko pa smo, so se vse stvari postavile na svoje mesto."

seliga nm
Nikola Miljković
UPAM, DA SI PREMISLIJO
Visoka zmaga nad Radomljami je vsekakor dobra popotnica za zmaje, novica, da ne bo njihovih navijačev, pa kakopak slaba. "Če bo sever prazen, bo to za nas res velik hendikep," priznava 35-letni kapetan Olimpije in nadaljuje: "Derbi je tako pomembna tekma, da se nam vsekakor pozna, če ga moramo odigrati brez pomoči navijačev. Priznam, da bo nenavadno odigrati tekmo v Stožicah, v katerih se bo slišalo le privržence Maribora. Če bi bili še naši, bi bil to res spektakel. No, ampak po tihem še vedno upam, da si bodo premislili in vseeno prišli. Brez njih celotna izkušnja preprosto ne more biti enaka."

Če to pravi vratar, ki so ga lastni navijači nekoč skorajda zadeli z baklo, potem bi lahko tudi oni zares premislili, kaj si nogometaši Olimpije v tem trenutku bolj zaslužijo. In ne, to ni odločitev, da jih pustijo na cedilu ...

Članki iz rubrike