zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

br
br
0 04.03.2015 23:37:15

Zahović: Naši navijači se ne mešajo v klubsko politiko

Nikola Miljković
Športni direktor Maribora je po derbiju deloval mirno, toda zadovoljstva po pomembni zmagi, s katero so vijoličasti zasedli vrh lestvice, vendarle ni mogel skriti.

"Dejstvo je, da smo odigrali vrhunsko taktično tekmo. Na rezultat! In z vsem spoštovanjem do nasprotnika, skromno, ponižno. Niti v enem trenutku nismo pokazali, da smo igrali ligo prvakov. Zelo dobro smo analizirali nasprotnika, ki mu nismo pustili praktično nič. To je pot, po kateri bo Maribor šel in mora iti skozi celotni spomladanski del sezone," je nekaj trenutkov po zadnjem žvižgu Mateja Juga povedal Zlatko Zahović.

Dvoma o tem, kaj je odločilo zmagovalca, pri njem ni: "Taktična kultura. Vsak igralec je v vsakem trenutku vedel, kaj narediti in kako se mora odzvati. Zelo dobro smo vedeli, da Olimpija v svoji formaciji ne more zdržati več kot petnajst ali nekaj več minut. Naša navidezna slaba igra, ko smo posegali po dolgih podajah, jih je uspavala in to je to. Glede tega je Maribor vendarle neka druga raven. Še enkrat bom ponovil, da smo se dvoboja lotili z vsem spoštovanjem do Olimpije in nismo šli v nepotrebna tveganja."


Vijoličasti so imeli glasnejšo podporo s tribun, sever v Stožicah je znova sameval, Green Dragonsi nadaljujejo bojkot domačih tekem. "Naši navijači navijajo in se ne mešajo v klubsko politiko. Ponosni smo na njih! Green Dragonsi so manjkali. Olimpiji želim, da bi čim prej uredila odnos z navijači. To je to, kar dela derbi še večji," je pristavil športni direktor vijoličastih.

MILENKU JE NAJTEŽJE
Za konec je beseda nanesla še na njegovega kolega na nasprotni stani Milenka Aćimovića: "Milenku čestitam, ker njemu ni lahko. On daje obraz za svojo Olimpijo, v kateri ne odloča. Ampak mu čestitam, ker vsak ne bi dal obraza tako kot ga daje on, ker gre vseeno za veličino slovenskega nogometa, igral je v ligi prvakov in da daš obraz in hrbet za klub, v katerem ničesar ne odločaš, ni enostavno. Njemu je najtežje."

Članki iz rubrike