pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 21.04.2015 08:27:26

Mandarić nazaj s še višjo ponudbo

Grega Wernig
Izet Rastoder je že ničkolikokrat poudaril, da se bo umaknil iz Olimpije, ko se bo pojavil nekdo, ki mu bo pripravljen povrniti v ljubljanski klub vloženi denar. Nedolgo tega je na njegova vrata dejansko potrkal nekdo, toda bogati trgovec z bananami ga je odslovil. Z besedami, da klub ni naprodaj.

Zdelo se je, da je s tem zgodba končana. Ampak več kot očitno ni. Izvedeli smo, da se zanimanje Milana Mandarića kljub uvodni Rastoderjevi košarici ni ohladilo. Še več, srbski poslovnež z ameriškim potnim listom naj bi po naših informacijah že sestavil novo ponudbo, ki je – kakor nam je znano – prav tako že romala na Rastoderjev naslov.

Če je Mandarić, ki smo ga v slovenskem nogometu že spoznali, ko je sodeloval s klubom iz Kopra, sprva ponujal tri milijone evrov (milijon ob podpisu pogodbe, milijon v roku enega leta od podpisa pogodbe in milijon od prodaje igralcev), se je zdaj menda vrnil celo z izboljšano ponudbo! Šušlja se, da je Rastoderju za prevzem Olimpije zdaj ponudil kar štiri milijone evrov, a ob tem menda dodal, da je to zagotovo zadnja ponudba, ki bo prišla z njegove strani.

Lahko bi rekli, da gre celo za nadaljevanje zgodbe iz leta 2009, ko je v Ljubljani ob vrnitvi v prvo ligo v ozadju potekala prava bitka za to, kdo bo glavni na čelu Olimpije.

Ob tem je zanimivo, da bi v tem primeru torej Rastoder ne samo "pokril" minus, ki ga je pridelal med udejstvovanjem pri zeleno-belih, na koncu bi dejansko celo zaslužil. In to ne malo.

Vprašanje je, kaj ga sploh žene naprej, kaj ga sploh zanima. In kako iskren je bil vsakič, ko je izjavil, da ga delovanje v nogometu niti ne veseli kdo ve kako, da je zraven le za to, ker se čuti odgovornega za Olimpijo. Če je to res, potem bi moral Mandarićevo ponudbo sprejeti z obema rokama. No, mogoče je seveda tudi to, da kluba ne namerava prepustiti nikomur in niti za noben denar. Ker ima z njim velike načrte? Morda. Čeprav je res, da do zdaj takšnega vtisa ni dajal …

Že v tem tednu bi se lahko glede prevzema Olimpije zgodilo marsikaj. Mandarić, ki je imel pred leti na računu več kot 100 milijonov evrov, namreč prihaja v Slovenijo (po nekaterih informacijah je prišel že včeraj) in zanimivo bo videti, ali bo obisk deželice na sončni strani Alp izkoristil tudi za sestanek z Rastoderjem. Čeprav menda Olimpija sploh ni edino, kar ga zanima v Sloveniji, spogledoval naj bi se tudi z nekaterimi drugimi projekti v naši državi.

Ob vsem tem ni zanemarljivo, da Mandarić po podatkih, ki so nam na voljo, vajeti Olimpije ne lovi sam, ampak ob pomoči nekaterih znanih nogometnih obrazov iz Slovenije. Prav slednji naj bi najbolj motili Rastoderja, še toliko bolj zaradi dejstva, da so bili nekoč že del Olimpije.

Lahko bi rekli, da gre celo za nadaljevanje zgodbe iz leta 2009, ko je v Ljubljani ob vrnitvi v prvo ligo v ozadju potekala prava bitka za to, kdo bo glavni na čelu Olimpije. Tedaj je bil Rastoder še zgolj mecen zeleno-belih, toda po slovesu nekaterih glavnih drugače mislečih ljudi se je hitro zavihtel tudi na predsedniški stolček, na katerem še naprej vztraja. Pa bo še dolgo? Pustimo se presenetiti.

Članki iz rubrike