zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

rb
rb
0 20.04.2015 12:30:11

Maribor: Zdaj pa pred ogledalo

Drago Wernig - TAKA
Vijoličasti so po odličnem začetku pomladi zašli v krizo, knapi pa so v nadaljevanje prvenstva krenili zelo slabo, a so zdaj dosegli zaporedni zmagi, obračun s prvaki so sproščeni pričakovali na krilih uspeha v Areni Petrol.

Varovanci trenerja Jerneja Javornika so znali unovčiti slabosti zasedbe z Ljudskega vrta, ki jih je bilo spet veliko. Gostje so sicer v dvoboj krenili precej obetavno, nadzirali so potek dogodkov in si ustvarili nekaj ugodnih situacij, ki so jih zapravili na prelahek način. Kot da bi bili prepričani, da bodo prej ali slej povedli, a za takšno miselnost so bili kaznovani, po zaostanku se je v drugem polčasu zgodil vijoličasti razpad sistema.


"Morda smo v tekmo krenili z nekoliko preveliko mero strahu. Igra nam ni stekla, Maribor je v tem delu prevladoval in si ustvaril nekaj priložnosti, toda iz minute v minuto smo se dvigovali. V drugem delu prvega polčasa smo nakazovali, da želimo zadeti. Uspelo nam je v pravem trenutku, kar je dvoboj preusmerilo v našo korist," je bil po tekmi Jernej Javornik razumljivo zadovoljen.

amundza javornik dw
Drago Wernig - TAKA

Ante Šimundža pač ne. "Rudar je bil srečnejši, a si je s srčnostjo in bojevitostjo zaslužil zmago. Imeli smo odličnih 30, 35 uvodnih minut, nanizali odlične priložnosti, vendar nismo bili učinkoviti, tekmeci pa so zadeli bolj po naključju in nekako se je potem vse obrnilo v njihovo korist."

nog-rudar-maribor 5347 dw
Drago Wernig - TAKA

Nato je svoje dodala še izključitev Rajčevića. "Želim biti objektiven, a te situacije, v katere smo prihajali v prvem polčasu, so bile tisto, o čemer smo se dogovorili. Našli smo luknje v obrambi Rudarja, prišli do obetavnih priložnosti, iz katerih bi morali zadeti. Potem pa se je ustavilo, kot bi se na neki način sprostili po prevladi na igrišču. Rudar je začutil svojo priložnost, ob evrogolu je svoje opravila še nesrečna izključitev in razpletlo se je v neželeno smer," pravi trener Maribora.

nog-rudar-maribor 5347 dw
Drago Wernig - TAKA

In kako naprej? "Prejšnji vikend se je razpletlo vse po naših željah, tokrat ne. Toda ostati moramo mirni, zbrani. Še vedno smo prvi, pred nami je osem zahtevnih tekem do konca prvenstva. Verjamem in prepričan sem, da smo dovolj kakovostni, da lahko vse izpeljemo po načrtih. Moramo pa se pogledati v ogledalo, najprej jaz in potem vsi igralci, naredili bomo vse, da se vrnemo na zmagovita pota in nazaj na raven, na kateri smo bili, ko smo prišli do vseh dozdajšnjih skupnih dobrih rezultatov," odgovarja Ante Šimundža.

Članki iz rubrike