oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

STA
STA
0 23.05.2015 19:49:03

Prvak uspešen tudi v dolenjski prestolnici

Drago Wernig - TAKA
Mariborčani so že pretekli teden odpirali šampanjec ter po zmagoslavju nad Domžalčani v Ljudskem vrtu predčasno slavili svoj 13. naslov državnih prvakov, v dolenjski prestolnici pa so rutinirano opravili svoje delo in dosegli 24. zmago v sezoni.

Novomeščani so se pretekli konec tedna prvič vrnili iz Kopra z zmago, ki jim je skorajda že zagotovila obstanek med najboljšimi. Farmacevti morajo osmo mesto potrditi le še z eno samo prvenstveno točko, proti Mariborčanom pa je navkljub zavidljivi formi - nanizali so štiri zaporedne zmage, kar se jim na prvoligaški sceni še ni zgodilo - niso osvojili.

Izbranci gostujočega trenerja Anteja Šimundže so v Novem mestu postopoma dvigovali ritem igre. V prvi polovici uvodnega polčasa so prikazali dokaj "rezervirano" predstavo, v drugi pa so nekoliko bolj odločno pohodili stopalko za plin in dosegli dva gola.

krka maribor TAKA5620
Drago Wernig - TAKA
Najprej je domačo obrambo prelisičil Izraelec Sintayehu Sallalich, ki je sprva nameraval predložek Damjana Boharja z desne strani podati v sredino, a se je žoga odbila do njega, z močnim udarcem po tleh v levi spodnji kot pa je nato ukanil domačega vratarja Miodraga Mitrovića.

V končnici prvega polčasa so si nogometaši iz štajerske prestolnice znova skočili v objem, za to je poskrbel Francoz Jean Philippe Mandy, ki je lepo izkoristil dvojno podajo s Sallalichom in povišal na 2:0.

V drugem polčasu je ritem igre zavoljo težkega in razmočenega igrišča nekoliko padel. Mariborčani so se zadovoljili z vodstvom, varovanci domačega trenerja Andreja Kastrevca pa niso našli pravih poti do gola gostov.

V 73. minuti so Mariborčani izpeljali silovit nasprotni napad, a je Nikola Žižić v zadnjem trenutku onemogočil Luko Zahovića, le minuto kasneje pa se je po strelu Luke Kastrevca izkazal nekdanji vratar novomeške, zdaj pa mariborske ekipe Matko Obradović.

krka maribor TAKA5753
Drago Wernig - TAKA
V 83. minuti je Sallalich z mojstrskimi preigravanji povsem premešal domačo obrambo in z natančnim strelom povišal na 3:0, le dve minuti kasneje pa je domači rezervist Favour Aniekan znižal na 1:3, potem ko je z volejem s sedmih metrov premagal nemočnega Obradovića.


Krka - Maribor 1:3 (0:2)

Novo mesto - Stadion Portoval, gledalcev 500, sodniki: Jug (Tolmin), Žunič (Kranj) in Bensa (Kojsko).
Strelci: 0:1 Sallalich (36.), 0:2 Mendy (45.), 0:3 Sallalich (83.), 1:3 Aniekan (84.).
KRKA: Mitrović, Rašić, Ejup, Žižić, Vučkić, Kramar (od 68. Dežmar), Mojstrovič, Ihbeisheh, Welbeck, Kastrevec (od 83. Kauber), Novinić (od 67. Aniekan).
MARIBOR: Obradović, Mejač, Rajčević, Arghus, Viler, Sallalich, Dervišević (od 84. Mertelj), Vršič, Bohar (od 64. Kramarič), Zahović, Mendy (od 86. Tavares).
Rumeni kartoni: Kramar, Welbeck, Ejup; Arghus, Mendy, Rajčević, Dervišević.
Rdeči karton: /.

Članki iz rubrike