podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

STA
STA
0 23.05.2015 19:53:58

Goričani boljši od oslabljenih Celjanov

M24.si
Celjani so po bolečem porazu v finalu pokala tokrat doživeli nov udarec še proti Gorici.

A ta nima takšnih posledic, saj so si izbranci Simona Rožmana, ta je danes priložnost ponudil kar nekaj mladeničem, Benjamina Verbiča pa pred odhodom v Koebenhavn razrešil nadaljnjih obveznosti, že zagotovili nastop v evropskih tekmovanjih.

Na drugi strani Novogoričani še naprej upajo, da bodo prišli do osmega mesta, ki bi jih rešilo dodatnih kvalifikacij. Z dobro igro so prevladali v Celju, hkrati pa je trenutno osmouvrščena Krka ostala praznih rok. Za osmo mesto morajo Primorci v zadnjem krogu ugnati Zavrč, Krka pa mora izgubiti v gosteh proti Radomljah.

celje gorica M24_9490
M24.si
Novogoričani so tokrat prvi zagrozili prek Dejana Žigona in Amedeja Vetriha, ki sta bila malce premalo natančna, povedli pa so v 14. minuti, ko je z glavo zadel Marshall Mfon Johnson po podaji z desne strani.

Sledila sta nevarna napada Celjanov, v 20. minuti je za malo zgrešil Jiri Jeslinek, Ivan Lendrić pa je dve minuti pozneje zadel vratnico s petih metrov. Po še nekaj poskusih na obeh straneh so gosti podvojili prednost v 34. minuti, ko je Blessing Eleke z glavo v mrežo pospravil odbito žogo po strelu Amela Džuzdanovića.

celje gorica M24_9376
M24.si
Ekipi sta tudi v drugi polčas šli odločno in z željo po zadetku. Prvi so resno zagrozili Novogoričani prek Johnsona, ki je z 20 metrov namučil debitanta Metoda Jurharja. V 62. minuti so bili blizu gola tudi domači, ko je z desne strani kazenskega prostora sprožil Sunny Omoregie, toda bil malce premalo natančen.

V 75. minuti pa je Marko Klemenčič zakrivil najstrožjo kazen s prekrškom nad Žigonom. To je uspešno izvedel Vetrih. S tem je bila tekma dokončno odločena. Ekipi sta kljub temu prišli še do nekaj strelov, a je ostalo pri zanesljivi zmago gostov.


Celje - Gorica 0:3 (0:2)

Celje - Stadion Arena Petrol, gledalcev 650, sodniki: Balažič, Kordež (oba Ljubljana) in Klančnik (Slovenj Gradec).
Strelci: 0:1 Johnson (14.), 0:2 Eleke (34.), 0:3 Vetrih (75./11 m).
CELJE: Jurhar, Klemenčič, Bajde (od 59. Sunny), Ahmedi, Šporn (od 66. Pišek), Gobec, Jeslinek (od 46. Jugović), Žitko, Soria Alonso, Vidmajer, Lendrić.
GORICA: Sorčan, Boccaccini, Vetrih, Širok, Žigon, Taider, Eleke (od 85. Nagode), Džuzdanović (od 78. Osuji), Jogan, Pasqualini, Johnson (od 82. Martinović).
Rumena kartona: Jugović, Klemenčič.
Rdeči karton: /.

Članki iz rubrike