nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
0 05.06.2015 14:16:09

Najmanj v enem letu do ravni Maribora

Grega Wernig
Ranko Stojić se je predstavil kot novi generalni direktor Olimpije.

Ranko Stojić se je na tiskovni konferenci, ki je trajala več kot eno uro, predstavil slovenski nogometni javnosti. Funkcionar iz Srbije bo predvidoma naslednja tri leta opravljal naloge generalnega direktorja Olimpije, ker slednja športnega direktorja ne bo imenovala, je jasno, da bo imel Stojić glavno besedo pri praktično vsem. Tudi pri kadrovanju, o katerem je tekel dobršen del druženja z novinarji.

Stojić je tako dal jasno vedeti, da zmaji Andraža Šporarja v tem prestopnem roku ne bodo prodali, prav tako je napovedal nekaj odmevnih okrepitev. Napovedal je prihod Argentinca, ki igra na položaju defenzivnega vezista ("Sicer je nekoliko drag, a je res kvaliteten in upam, da nam bo uspelo."), nakup še nekaterih tujcev iz držav Evropske unije (omenjal je predvsem Španijo in Francijo) in tudi enega mladega nogometaša iz Rada, kjer je deloval v preteklosti. Hkrati je poudaril, da je strah, da bo Olimpija postala poligon za srbske nogometaše, povsem odveč, dotaknil pa se je tudi vprašanja o glavnem trenerju.

Slaviša Stojanović to zagotovo ne bo ("Je dober trener in dober človek, vendar pa ni naš profil; iščemo nekoga mlajšega, bolj svežega in bolj 'nedolžnega' v smislu medijskega pritiska, ki bo vsekakor obstajal."), se je pa sestal z Milošem Kostićem. Mi smo sicer zapisali, da ga je slednji včeraj dokončno zavrnil, toda v večernih urah je prišlo do novih pogovorov in zna se zgoditi, da bo Ljubljančan dejansko novi trener Olimpije. Strokovnemu štabu se bo priključilo še nekaj novincev, pomočnik naj bi bil nadarjen strokovnjak, ki je v preteklosti že služboval v uglednem evropskem prvenstvu. "Moj cilj je sestaviti kakovosten strokovni štab, ne le najti primernega glavnega trenerja. Želim si, da bi imeli v strokovnem štabu vsaj pet strokovnjakov iz različnih področij. Lahko vam povem, da bo eden od pomožnih trenerjev veliko ime, nekdanji trener velikega evropskega kluba. Vsekakor pa bomo z iskanjem novega trenerja pohiteli in kaj več o tem lahko pričakujete že kmalu," je pojasnil nekdanji vratar jugoslovanske reprezentance.

Stojić je hkrati iskreno priznal, da je Olimpija trenutno podhranjena in dejansko takšna, da nikomur ne more biti v ponos. Toda hkrati je obljubil, da bo že vsaj čez eno leto najmanj na ravni Maribora. "Zelo spoštujem Maribor, ki je res opravil veliko delo. V tem smislu so nam lahko nekakšna inspiracija, vendar pa imam za Olimpijo še višje cilje. Že v letošnji sezoni želim, da smo najmanj na enaki ravni kot oni, nato pa želim še več. Prestolnica terja več, tako pač mora biti v velikih mestih. Nočem obljubljati naslova prvaka, če bi ga, bi prodajal meglo. Imam pa vizijo in sem velik optimist," je prepričan 56-letnik, ki je dodal: "Osnovni cilj je sestaviti kakovostno ekipo. Ničesar pa ne bomo delali čez noč. Ocenil sem, da potrebujemo okrepitve na petih ali šestih igralnih položajih. Obstaja možnost, da pripeljemo igralce z izkušnjami iz prve francoske in druge španske lige. Trenutno sem v pogovorih z argentinskim vezistom za pozicijo defenzivnega vezista, na kateri imamo trenutno pet igralcev, a so si vsi med sabo zelo podobni. Potrebovali bomo tudi levega bočnega branilca, želim pa si tudi ofenzivnega vezista oziroma igralca, ki ima dobro podajo, ki zna igrati v globino ... Takega recimo trenutno tudi v srbskem prvenstvu ni."

Stojić, ki je razkril, da je imel pred meseci ponudbo Partizana, a jo je zavrnil, saj ga je Milan Mandarić prepričal s projektom v Ljubljani, mimo govoric o njegovi preteklosti ni mogel. O njegovem razvpitem slovesu se da prebrati marsikaj, toda Stojić pravi, da večina ne drži. "Bil sem sprejet zelo nedobrodošlo. Verjetno zato, ker me še ne poznate. V Radu sem delal napake, vendar pa morate vedeti, da gre za majhen klub brez gledalcev in brez prihodkov. Vse smo gradili iz ničle. Res je, da nisem bil povsem stoodstotno posvečen delu v klubu, vendar pa če danes pogledate lestvico, boste videli, da je Rad sezono končal na šestem mestu. Mladinska ekipa je osvojila naslov prvaka in bo igrala v ligi prvakov za mlade. To je generacija, ki sem jo pred petimi leti postavljal jaz s sodelavci. Vem, da me v Srbiji predstavljajo kot kontroverznega. Zakaj? Ker sem v klub dajal svoj lasten denar? Imel sem spor z nekdanjim tiskovnim predstavnikom kluba, ki me blati po medijih. Nerad tako govorim, a gre za šarlatana, ki je bil pri Radu že dvakrat odpuščen. Nazadnje pred nekaj meseci in slovo je bilo zelo neprijetno," je razpredal Stojić, ki je že na začetku tiskovne konference obljubil še nekaj: da se bo začel učiti slovenskega jezika in da ga bo dovolj osvojil najkasneje do 1. septembra.
Galerija

Članki iz rubrike