cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

rb
rb
0 19.07.2015 17:05:49

Ne v Astano, Volaš in Mejač v ekipo B

Drago Wernig - TAKA
V pričakovanju obračuna s Kazahstanci šok iz Ljudskega vrta.

Vijoličasti bodo v ponedeljek opoldne z mariborskega letališča poleteli v Astano, kjer jih v sredo čaka povratna tekma 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov, po nedeljskem dopoldanskem treningu zasedbe iz Ljudskega vrta pa smo izvedeli, da na seznamu potnikov ne bo dveh igralcev, ki sta bila na petkovi prvenstveni preizkušnji proti Zavrču v začetni enajsterici. To sta Dalibor Volaš in Aleš Mejač, do nadaljnjega bosta vadila z B-ekipo.


Vsekakor gre za veliko presenečenje. "Trener se je tako odločil in mi zagotovil, da odstopanj ne bo," je informacijo potrdil Zlatko Zahović. "Anteju Šimundži sem rekel, da želim v ekipi ambiciozne igralce, ki so se pripravljeni žrtvovati za svoje kariere in za klub. Če je ocenil, da Mejač in Volaš teh kriterijev v tem trenutku ne izpolnjujeta, ga pri tem podpiram. Ima mojo stoodstotno podporo. Trenerji so v Mariboru vedno imeli avtonomijo in jo bodo tudi v prihodnje. Seveda pa si želim, da je to zadnji tovrstni ukrep, a če bodo še potrebni, bomo znova posegli po njih. Ne glede na ime in priimek," je nadaljeval športni direktor vijoličastih.

Kakšna bo je nadaljnja usoda obeh igralcev? "Trener meni, da Mejač v Ljudskem vrtu nima več perspektive, Volaš pa ... Ni skrivnost, da sem nanj zelo čustveno vezan in res si močno želim, da bo kritiko sprejel ter se temu primerno odzval. S tremi kilogrami preveč drugače preprosto ne gre," je odvrnil Zlatko Zahović in o začetku tekmovalne sezone dodal: "Imamo zmago in remi, kar je odlično. Neodločen izid v dvoboju z Zavrčem ni problematičen, vendar hočem videti vsakodnevno pripadnost svojemu delu."

Je vse to morda signal, da se bodo Mariborčani vendarle bolj aktivirali na poletni tržnici? "Da, gremo v 'šoping', ampak v racionalnega. Želimo zelo ambiciozne igralce," je bil jasen športni direktor prvakov in menda bi lahko vijoličasti kakšen nov obraz dobili že zelo kmalu ...

Članki iz rubrike