boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

nemo palec Njena.si

VIDEO: Nemo od vzhičenosti razbil pokal in si ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

nu
nu
0 29.08.2015 17:28:23

Vendarle brez presenečenja: Po Anteju Šimundži Krunoslav Jurčić

Drago Wernig - TAKA
Mariborčani so dobili novega trenerja.

Ugibanj o tem, kdo bo v Ljudskem vrtu nasledil Anteja Šimundžo, je konec. In naposled se presenečenje ni zgodilo, Zlatko Zahović se je odločil za strokovnjaka, ki smo ga na naši spletni strani kot resnega kandidata omenjali že pred desetimi dnevi. Na vročo vijoličasto klop bo sedel 45-letni Krunoslav Jurčić.


Ko smo naštevali njegove argumente za prihod pod Kalvarijo, smo omenili, da je primerljiv z Darkom Milaničem in Antejem Šimundžo. Je velik delavec, garač, ki mu ni težko na igrišču preživeti ure in ure. Njegova miselnost je podobna tisti, ki prevladuje pri vijoličastih, poleg tega je nekdanji hrvaški reprezentant (21 nastopov in 3. mesto na SP v Franciji 1998) navajen osvajati lovorike. To navado je dobil pri zagrebškem Dinamu, ki ga je doslej vodil že trikrat, s petimi trofejami je drugi najuspešnejši trener modrih za Ćirom Blaževićem.

Medtem sta minili že več kot dve leti, odkar se je moral nazadnje posloviti od Maksimirja, usodna je bila prva tekma zadnjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti dunajski Austrii, ki je v Zagrebu slavila z 2:0. Vse od takrat je bil brez zaposlitve, kar kakopak ni najboljša reklama, obenem pa je nedvomno lačen novih izzivov in poln energije, ki jo v taboru trinajstkratnih slovenskih prvakov tako zelo pogrešajo.

Članki iz rubrike