franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 03.10.2015 08:45:33

GORICA - CELJE: Zaradi neumnosti brez Elekeja

Nikola Miljković
Po sijajnem začetku sezone so Goričani v zadnjem času malce padli v formi, preden so v zadnjem krogu ugnali Krko, so doživeli tri zaporedne poraze, njihovi tokratni nasprotniki pa še naprej neuspešno iščejo izhod iz rezultatske krize in beg z zadnjega mesta na lestvici.

Če bi pred začetkom 25. sezone slovenske prve lige nekdo rekel, da bo po 12 krogih najlepše presenečenje prejšnje sezone in aktualni državni podprvak ter klub, ki je nastopil v finalu pokala, na povsem zadnjem mestu, z le sedmimi osvojenimi točkami, bi ga po vsej verjetnosti označili za malce čudnega.

Če pa bi taisti človek ob tem zatrdil še, da bo v prejšnji sezoni katastrofalna Gorica, ki si je prvoligaški status uspela priigrati šele v dodatnih kvalifikacijah, ko je bila boljša od Aluminija, po 12 krogih zasedala visoko drugo mesto, s 24 osvojenimi točkami in zgolj dvema točkama zaostanka za vodilnim klubom, bi zagotovo odmahnili z roko in ga poslali na pregled v ustrezno ustanovo.

Glede na prejšnjo sezono bi bilo pred začetkom nove kaj takšnega nemogoče napovedati, toda odlične predstave vrtnic in številne težave Štajercev, ki se po odhodu prvega zvezdnika Benjamina Verbiča še zmeraj niso pobrali, dajejo sliko, po kateri bi se morali zgoraj omenjenemu namišljenemu človeku globoko opravičiti in mu priznati, da je imel prav.

NOVI TRENER ŠE BREZ ZMAGE
Kaj točno je krivo, da so grofje v tem trenutku videti povsem razglašeni, na Areni Petrol še niso uspeli ugotoviti. Prodaja Verbiča, okrepitve, ki jih za kaj takega ne moremo označiti niti po naključju, neurejene razmere v klubu in še kaj so trenerja Simona Rožmana prisilile v radikalno odločitev - odstop.


Vodstvo kluba je naslednika našlo v Iztoku Kapušinu, vendar nekdanji trener Hrvatskega Dragovoljca seveda nima čarobne palice. Kapušin na dosedanjih štirih tekmah s Celjani še ni uspel slaviti.

LE KAJ TI JE BILO TEGA TREBA
Povsem drugačna zgodba je z Goričani. Varovanci Mirana Srebrniča so najprijetnejše presenečenje začetka nove sezone, tudi trije porazi na zadnjih štirih tekmah vtisa niso preveč pokvarili. Primorci so še zmeraj povsem pri vrhu lestvice, kjer kljub slabšim zadnjim dnem želijo tudi ostati.

Goričani se bodo na tekmi s Celjem prvič v sezoni znašli v položaju, v kakršnem še niso bili. Prvič bodo morali prvenstveni dvoboj odigrati brez svojega prvega napadalca in najboljšega moža Blessinga Elekeja, ki je uspel že zbrati štiri rumene kartone.

Še posebej jezen je bil verjetno goriški strateg na svojega varovanca po zadnji tekmi, ko je Eleke sicer v 94. minuti zabil gol za potrditev zmage nad Krko, a je pri tem storil veliko neumnost. 'Le kaj ti je bilo tega treba?' si je verjetno mislil Srebrnič, ko je videl, da si je mladi napadalec po golu v navalu navdušenja slekel dres in prejel četrti rumeni karton ter si posledično prislužil prepoved igranja na naslednji tekmi.

Namesto Elekeja bo po vsej verjetnosti priložnost v začetni enajsterici dobil Marko Nunić.

Članki iz rubrike