Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

sta
sta
0 25.11.2015 19:46:28

Vijolicam tudi mraz ni škodoval

Drago Wernig - TAKA
Nogometaši Maribora so v 18. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico s 4:2 (2:0).

Nogometaši Maribora so v preloženi tekmi 18. kroga z zanesljivo igro odpravili Gorico in še naprej vztrajno lovijo vodilno Olimpijo. Termometer na stadionu v Ljudskem vrtu je kazal okoli ničle in nogometaši so bili pred velikim izzivom, da dvignejo temperaturo najbolj zvestim privržencem. Gorica se je v preteklosti izkazala kot neugodna tekmica, z visokim četrtim mestom in zgolj štirimi točkami zaostanka za državnimi prvaki pa je Mariborčanom dala dodatno motivacijo.

Toda Mariborčani so pritisnili že od prve minute in goste postavili v podrejen položaj. Pritisk je hitro obrodil sadove. V 20. minuti so navijačem ogreli dlani, ko so prišli vodstva. Marcos Tavares si je na polovici igrišča priboril žogo, na levi strani našel prostega Agima Ibraimija, ki je brez težav preigral vratarja Grego Sorčana in žogo poslal v levi spodnji kot.

V 34. minuti bi lahko Gorica izenačila, toda Blessing Eleke, ki je s preigravanjem prišel do roba kazenskega prostora, je žogo poslal visoko čez vrata Jasmina Handanovića. Zanesljivo prednost pred drugim delom igre je Mariborčanom zagotovil Sintayehu Sallalich. Ta je na polovici Gorice prestregel podajo do Alena Jogana. Stekel je proti vratom gostov in brez težav ukanil Sorčana.

A gostje iz Nove Gorice se niso predali in takoj po premoru so presenetili domačo obrambo. Blesing Eleke se je z roba kazenskega prostora odločil za strel in premagal Jasmina Handanovića. Domači so hitro odgovorili. Sintayehu Sallalich je sprožil strel z roba kazenskega prostora, Alen Jogan pa je žogo preusmeril v lastno mrežo.


Na 4:1 je povišal Gregor Bajde v 62. minuti. Dobil je uporabno žogo od Marwana Kabhe in jo potisnil mimo Sorčana za končno zmago. Kljub premoči domačih so gostje prišli do drugega zadetka. Sandi Arčon je izkoristil nepazljivost domače obrambe in z desetih metrov ukanil nemočnega Handanovića.

Maribor bo v 19. krogu v soboto gostil Zavrč, Gorica pa bo dan pozneje gostovala v Ljubljani.


Maribor - Gorica 4:2 (2:0)

Maribor - Stadion Ljudski vrt, gledalcev 2000, sodniki: Balažič (Ljubljana), Pavlič (Laze v Tuhinju) in Mikača (Višnja Gora).
Strelci: 1:0 Ibraimi (20.), 2:0 Sallalich (41.), 2:1 Eleke (47.), 3:1 Jogan (49./avtogol), 4:1 Bajde (62.), 4:2 Arčon (90.).
Maribor: Handanović, Mertelj, Gigli, Šuler, Janža, Ibraimi (od 71. Bohar), Sallalich, Filipović, Kabha (od 66. Hotić), Tavares, Bajde (od 75. Mendy).
Gorica: Sorčan, Širok, Mevlja, Jogan, Celcer, Džuzdanović, Johnson, Cvijanović (od 89. Humar), Kotnik (od 64. Arčon), Burgić (od 77. Nunić), Eleke.
Rumeni karton: Kotnik.
Rdeči karton: /.
Galerija
Značke: maribor, gorica, prva-liga

Članki iz rubrike