volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Jure Bohorič, Jurij Završnik
Jure Bohorič, Jurij Završnik
0 01.12.2015 19:29:36

Mandarić: Stojić? V teh govoricah ni nič!

Miren ponedeljkov večer? Pa kaj še! A dobro je vsaj to: v Ljubljani s(m)o vajeni vsega. Tudi takšnih pretresov, ko se sicer vse zdi spokojno. Ampak sinoči res ni bilo …

Divja zgodba ponedeljkovega večera se je začela z govorico: "Ranko Stojić ni več športni direktor Olimpije!" Malce zatem je sledil dodatek: "Tudi če je še, dolgo ne bo več." Kakopak bi bilo najlažje naslovnico edinega slovenskega športnega časnika opremiti s tem in držati pesti, da bo kar najbolje prodajana. Toda govorica je vendarle le govorica – težko ji je verjeti. Predvsem pa nam ni dala miru. In smo jo raziskali.

"Kaj pravite? Da nisem več športni direktor?" je bil ob našem klicu začuden Stojić. Slednji je k zeleno-belim prišel kot generalni direktor, nato je "nazadoval" na položaj športnega direktorja, zdaj naj bi pristal kar na borzi dela. Namesto njega pa – po Ranku Ranko. Oziroma po Stojiću Lončar. Ne z malo. Z veliko. Ranko Lončar.


"Sicer ne vem, kje ste izvedeli to, ampak lahko vam odgovorim le z besedami, da ostajam na svojem položaju. Nihče mi ni sporočil, da nisem več športni direktor. Hm, res me zanima, od kod vam to … Poleg tega pravite, da prihaja Ranko Lončar? Je moj prijatelj. Pa Mandarićev nečak. Saj njega se je v nekaterih medijih, če jim lahko tako rečem, že omenjalo. No, pred dvema mesecema. Očitno zgodbe še ni konec," je nadaljeval Stojić, ki sicer ne skriva, da ima v Ljubljani že nekaj časa nemalo nasprotnikov. Toda kdo ga ruši? No, to seveda lahko počne kdorkoli. A kdo odloča? Jasno. "Vztrajam pri tem, da sem še vedno športni direktor – meni nihče ni sporočil česa drugega. Ampak saj veste, kako je to v nogometu. Zato preverite informacijo pri Milanu Mandariću, če mislite, da so govorice resnične," je zaključil Stojić.

Mi smo kakopak storili prav to. In kot da bi Mandarić čakal na naš klic, smo hitro dobili tudi njegovo pojasnilo. "Ljudje govorijo različne stvari, ki držijo ali pa tudi ne," je sprva dokaj pomenljivo za edini slovenski športni časnik dejal izkušeni bogataš, nato pa nadaljeval vse prej kot zadržano: "Do mene pridejo le tiste stvari, ki res zadevajo Olimpijo. Gospod Stojić je direktor kluba in njegove obveze so, da je osredotočen na športni del kluba. Zame je najbolj pomembno, da so rezultati dobri. V nedeljo smo malce pokleknili, kar se zgodi. Klub in jaz pa potrebujeva nekoga s Stojićevim znanjem, da pomaga trenerski ekipi. Nič ni na teh govoricah. Toda vedno se najdejo ljudje, ki si stvari različno tolmačijo. A dokler jaz ne rečem, da Stojića ni več, do takrat je on del kluba, kar moramo spoštovati. Njegove naloge v klubu so na enaki ravni kot takrat, ko je prišel v klub. Sem eden tistih ljudi, ki se ne ozirajo na govorice, ampak gledajo realno stanje. Tako lahko dosežemo naš cilj, ki je kristalno jasen: da smo na vrhu lestvice. In da smo pravi klub. Takšen, kot si ga želim. In da naredim velik klub, kot si ga Ljubljana in slovenski nogomet tudi zaslužita. Tudi če določeni ljudje govorijo takšne stvari, se bodo nekega dne vrnili v klub in so tudi danes del kluba. Ko nekdo govori o Olimpiji, je del Olimpije. Četudi govori negativno, ima lahko bolj rad ta klub kot tisti, ki ne govori ničesar. Vsem oproščam te stvari in vse bo v redu. Dokler sem jaz v klubu, je edini cilj, da se gre proti cilju, ki sem si ga zastavil. Ranko je torej tu in ima odgovorno delo, lahko pa se nekega dne zgodi, da ga ne bo, tako kot klub lahko izgubi tudi predsednika. Angleži imajo pregovor: nič ni večno. A to tako ali tako drži za vse. V tem trenutku pa je situacija takšna, da je Stojić direktor, in to moramo spoštovati."

Ni kaj, obsežno, toda jedrnato in predvsem iskreno. Pa tudi – besede, ki dajo misliti. A hkrati se ob vsem tem poraja naslednje vprašanje: zakaj se v klubu, ki vodi na lestvici in je v položaju, v katerem ni bil že "svetlobna leta", dogaja vse to, kdo so ljudje, ki rušijo harmonijo? In to je bistvo, ki bi moralo dati misliti marsikomu …

Članki iz rubrike