volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

dm
dm
0 01.12.2015 21:57:29

V sredo bodo padli Domžalčani!

Še na drugi zaporedni tekmi je uspel doseči zadetek, s čimer je že za šest golov povečal svojo bero iz prejšnje sezone. Zdaj je že pri osmih zadetkih, ob tem je zbral tudi pet podaj in Maribor je v letošnji sezoni znova dobil pravega Agima Ibraimija.

Makedonski reprezentant je eden tistih, ki mu je sprememba taktike najbolj ustrezala. Taktična odločitev Krunoslava Jurčića, ki je Ibraimija postavil še višje, na položaj krilnega napadalca, se je izkazala za zadetek v polno. Vijoličasta desetica lahko na tem položaju izkoristi vse svoje prednosti. Z odličnimi preigravanji lahko naredi višek, s še boljšimi podajami lahko zaposli katerega izmed svojih soigralcev, s fantastičnimi streli, ko z desne strani prodira proti sredini in potem s svojo boljšo, levo nogo pošlje projektil proti vratom tekmeca, lahko doseže številne zadetke.

Tokrat je proti Zavrču gol po odlični podaji Gregorja Bajdeta dosegel s svojo slabšo nogo, a na žalost privržencev vijoličastih se je po zadetku precej umiril. Nekako ga je zmanjkalo in morda je tudi nanj ciljal Jurčić na novinarski konferenci po tekmi, ko je dejal: "Mislil sem, da nam bo dokaj hiter gol omogočil mirno nadaljevanje, da bomo lahko tekmo rutinsko pripeljali do konca, toda imamo preveč igralcev, ki se prehitro sprostijo, postanejo lahkomiselni." A težko bi tokrat Ibraimija okrivili za karkoli; ne nazadnje je svoje delo opravil spodobno in dosegel nov zadetek, veliko več krivde lahko pripišemo Željku Filipoviću, Abelu Gigliju in Jasminu Handanoviću, ki so z neverjetnimi individualnimi napakami omogočili Haložanom dosego kar treh zadetkov.



"Seveda smo razočarani, ampak gledati moramo naprej in misli takoj preusmeriti k naslednji tekmi. Izgubili smo dve točki, toda ob takšnem nizu zaporednih preizkušenj moramo takoj dvigniti glave in se vrniti na našo pot. Zmagovito pot. Le s takšno miselnostjo smo lahko uspešni v prvenstvenem maratonu," je po dvoboju razglabljal vidno nezadovoljni Ibraimi in nadaljeval: "Mislim, da smo prvih dvajset minut ali pol ure odigrali zelo dobro, nato pa se je zgodilo to, na kar nas je trener opozarjal že pred tekmo. Nismo dovolj pazili na njihove protinapade, ob njih nismo dobro reagirali, nismo bili dovolj organizirani. Na koncu smo prejeli tri zadetke ter se znašli v zaostanku z dvema goloma in pred težkim položajem, v katerem smo poskušali nadoknaditi velik zaostanek. Velikokrat nam je že uspelo, tokrat žal ne in rezultat 3:3 je povsem realen."

Makedonec je priznal, da je njega in soigralce malce iztirila tudi situacija pri enajstmetrovki Zavrča, ko se je obetala zamenjava poškodovanega Željka Filipovića: "Pričakovali smo, da bodo žogo dali v avt, toda mi kot profesionalci moramo biti stoodstotno osredotočeni in takšne stvari se nam ne smejo dogajati. Ob tem se mi zdi, da je bil tudi problem v naši nepotrpežljivosti, kajti kljub veliki posesti žoge preprosto nismo dovolj potrpežljivo gradili napadov." Remi z Zavrčem morajo v taboru vijoličastih hitro pozabiti, že jutri je namreč na sporedu nov dvoboj, državni prvaki odhajajo na težko gostovanje k Domžalam. "Domžale so zelo dobra ekipa, ki je že velikokrat odigrala zelo dobro proti nam, ampak v sredo bodo padli!" je zaključil Ibraimi.

Članki iz rubrike